Precizari SANITAS legate de OUG privind salarizarea in sistemul bugetar

Precizari SANITAS legate de OUG privind salarizarea in sistemul bugetar

0

SANITAS reactioneaza: “OUG nu rezolva toate problemele salariale!”. Federatia sindicala a venit, luni, cu o serie de precizari.

“Federatia SANITAS considera ca acest proiect, in forma prezentata ieri, dovedeşte in sfarşit ca Sanatatea este considerata domeniu prioritar pentru actuala guvernare. Salutam faptul ca acest Guvern al Romaniei a inteles, in al 12-lea ceas, ca un sistem sanitar public cu salariati remunerati corect este un sistem sanitar care poate recaştiga increderea populatiei intr-o perioada in care aceasta este grav afectata”, anuntau, miercurea trecuta, sindicaliştii.

Luni a fost insa loc de unele precizari: “Proiectul OUG este unul de corectare a erorilor de salarizare in sistemul bugetar, astfel incat sa nu existe diferente salariale intre angajatii cu aceeaşi pregatire şi vechime in munca. Nu este o noua lege a salarizarii bugetarilor!“, spuneau cei de la SANITAS, care au constatat ca cele mai multe inechitati si discriminari exista in sistemul sanitar, atat in cadrul unitatilor, cat şi intre unitati diferite.

Dupa eliminarea inechitatilor, SANITAS doreşte sa negocieze o noua lege a salarizarii:negociere care sa nu fie facuta pe genunchi, care sa acopere toate nevoile sistemului, sa fie sustenabila şi care sa aiba termene clare de aplicare”.

SANITAS explica: in forma actuala a OUG, angajatii din asistenta sociala şi personalul TESA /administrativ se regasesc in art. 3^1 care rezolva inechitatile din cadrul aceleaşi unitati/institutii:
“3^1 (1) Prin exceptie de la prevederile art. 1 alin. (1) şi ale art. 2, alin . (2), incepand cu luna august 2016, personalul platit din fonduri publice din aceeaşi institutie publica, autoritate publica, unitate, care beneficiaza de un salariu de baza /indemnizatie de incadrare mai mici decat cele stabilite la nivel maxim pentru fiecare functie/grad/treapta şi gradatie va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare din cadrul institutiei, autoritatii publice, unitatii respective, daca işi desfaşoara activitatea in aceleaşi conditii.”

Acest proiect de OUG este in dezbatere publica şi aşa cum s-a stabilit la ultima şedinta a Consiliului National Sanitas, pana pe 25 mai vor fi centralizate toate amendamentele facute de liderii sindicali pe baza consultarilor directe cu membrii Federatiei şi vor fi prezentate la intalnirile cu Ministrul Muncii.

Nu ne oprim aici cu negocierile! OUG nu rezolva toate problemele salariale din sistemul sanitar şi de asistenta sociala! Eliminarea inechitatilor şi a discriminarilor salariale este doar un pas spre normalitate in salarizarea bugetarilor şi vom continua sa actionam pentru solutionarea tuturor revendicarilor Sanitas”, sustin cei de la SANITAS.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.