Prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar

0

497_articolCseke Attila, ministrul Sănătăţii a anunţat, astăzi, într-o videoconferinţă cu direcţiile de sănătate publică din teritoriu, că, la nivelul ministerului, s-a hotărât organizarea unei a IV-a etape de redistribuire a personalului din cele 67 unităţi sanitare reprofilate.

În acest sens, mâine, 06 mai 2011, Ministerul Sănătăţii va publica pe pagina de web www.ms.ro, lista posturilor care au rămas vacante în urma derulării celor 3 etape de redistribuire.

În zilele de marţi, 10 mai 2011şi miercuri, 11 mai 2011, personalul medico-sanitar va putea depune opţiunile la sediile direcţiilor de sănătate publică. Redistribuirea propriu-zisă va fi realizată de către direcţiile de sănătate publică în datele de 12 şi 13 mai 2011.

Etapa a IV-a este şi ultima, de aceea vă rog să aveţi mare atenţie, astfel încât cei interesaţi să poată fi redistribuţi. După această etapă, casele de asigurări de sănătate vor putea să rectifice şi să suplimenteze bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că vor exista aceleaşi criterii de repartiţie ca şi cele prevăzute în primele 3 etape, respectiv vechimea în funcţie şi cariera profesională  desfăşurată până în prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj.

Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică vor sesiza Inspectoratul Muncii în cazul managerilor care, deşi au posturi vacante în unitatea pe care o conduc, nu acceptă personalul redistribuit.

Până în prezent, peste 80% din personalul medico-sanitar din unităţile reprofilate a fost redistribuit. Mai sunt de redistribuit 722 de persoane, din care 123 medici.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.