Premeiere naţionale în Clinica Urologică Timişoara

Premiere naţionale în Clinica Urologică Timişoara

0

premiera nationalaClinica Universitară de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara are o veche tradiţie în organizarea de cursuri postuniversitare de perfecţionare. Valoarea ei a fost recunoscută de Secţiunea Pentru Urotehnologie (ESUT) a Asociaţiei Europene de Urologie prin desemnarea Clinicii ca centru de training de excelentă în endourologie.

În perioada 4 – 8 Noiembrie 2013, în Clinica de Urologie se desfăşoară un Curs de endourologie a aparatului urinar inferior, care beneficiază de participarea unor invitaţi de prestigiu, Dl. Prof. Asoc. Mihai Rădulescu din Germania și Dl. Steven Aldous din Marea Britanie. Împreuna cu aceştia, în Clinica s-au efectuat în premieră două tipuri de intervenţii cu tehnologie de ultima generație, ablaţia cancerului de prostată cu ultrasunete focusate, prin metoda Ablatherm (HIFU Robotic) şi vaporizarea prostatică cu ajutorul unui echipament cu Green Light Laser XPS. Aparatura pentru ambele tipuri de intervenţii este utilizată cu această ocazie în premieră naţională.

În plus, participanţii la curs beneficiază de pregătirea pe un simulator computerizat, multimedia, ce le facilitează învăţarea vaporizării cu Green Light Laser.

Pentru bună desfăşurare a cursurilor şi demonstraţiilor operatorii, la Clinica de Urologie au fost renovate 2 săli de operaţie şi s-a realizat o sală de curs care permite, pe lângă utilizarea tehnicilor multimedia, transmiterea de imagini din sălile de operație, precum şi comunicarea interactivă dintre participanţii la curs şi echipele operatorii.

Aceste noi metode s-au adăugat metodelor de chirurgie endoscopică urologica consacrate, care sunt utilizate în practică de zi cu zi şi pe care colectivul clinicii le împărtăşeşte participanţilor în cadrul acestor cursuri bianuale.

Săptămâna următoare sunt planificate alte două cursuri: de chirurgie endoscopică a aparatului urinar superior şi de chirurgie laparoscopica urologica, fiind invitaţi lectori şi participanţi, atât din ţară cât şi din străinătate.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.