Adenom de prostata, operat prin metoda HoLep

Premiera in Arad: adenom de prostata, operat prin metoda HoLep

0

Premiera medicala, la Arad, unde o echipa medicala din cadrul Spitalului MedLife Genesys a folosit energia laser pentru a opera un adenom de prostata. Pacientul a fost un barbat, in varsta de 73 de ani, cu suspiciune de cancer al prostatei.

Interventia a durat trei ore si jumatate si fost realizata de o echipa coordonata de dr. Dorin Claici, medic primar urologie.

“Am facut o  enucleere laser pentru o prostata foarte mare de 165 de grame, in lumea medicala este un adenom foarte mare de prostata, care a avut si particularitatea ca imagistic avea un nodul ce putea fi malign, si atunci am insistat mai mult pentru a scoate cat mai mult din tesutul prostatei. De altfel, asta este si avantajul enucleerei si interventiei cu laser, si anume ca te poti duce pana la capsula prostatica si sa scoti 95 la suta din tesutul prostatic.

Interventia a durat mai mult decat ma asteptam pentru ca a fost, asa cum am zis,  o prostata foarte mare, si un pic mai sangeriu, dar totul e ok acum, pacientul e bine, e in salon. Daca lucrurile evolueaza bine, maine il vom lasa catre casa.

Ineditul consta in faptul ca am folosit laser si nu curentul electric. Diferenta este foarte mare, in recuperare, in cantitatea de tesut pe care poti s-o scoti cu laserul, care e mult mai mare decat atunci cand faci o rezectie transuretrala.” , a spus dr. Dorin Claici, medic primar urologie.

prostata

Adenomul de prostata afecteaza majoritatea barbatilor intre 55 si 60 de ani

Adenomul de prostata este o boala care se manifesta prin cresterea in volum a prostatei si afecteaza majoritatea barbatilor cu varste cuprinse intre 55 si 60 de ani. Incidenta afectiunii creste odata cu inaintarea in varsta a barbatilor. 75 pana la 80% dintre barbatii de 70 de ani si 90% dintre cei peste 80 de ani sufera de aceasta boala.

Adenomul de prostata se manifesta prin scaderea fluxului urinar, mictiunile frecvente, urinari dificile si incomplete si retentia de urina.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.