Premiera | Japonia a realiat primul transplant de plamani de la pacienti vii

Premiera | Japonia a realiat primul transplant de plamani de la pacienti vii

1

O echipa de medici de la Kyoto University Hospital a realizat cu succes primul transplant pulmonar de la donatori vii, la o pacienta ai carei plamani au fost grav afectati de COVID-19. Pacienta a suferit de pneumonie si a avut nevoie de respiratie asistata timp de trei luni dupa ce a fost infectata cu noul coronavirus, la sfarsitul anului trecut.

Interventia chirurgicala in premiera a fost realizata miercuri de o echipa formata din 30 de specialisti. Donatorii au fost sotul si fiul pacientei, carora li s-a prelevat tesut din plamanul stang, respectiv drept.

Femeia ar putea avea o viata normala peste trei luni

Pacienta a avut o evolutie buna in primele 24 de ore. Ea va ramane spitalizata in urmatoarele doua luni, iar dupa aproximativ inca o luna, ar putea sa isi reia viata in mod normal.

Pana acum, mai multe state au efectuat zeci de operatii de transplant pulmonar pornind de la donatori in moarte cerebrala, insa aceasta este prima operatie din lume realizata cu succes pornind de la donatori vii, potrivit comunicatul emis de Kyoto University Hospital.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Premiera | Japonia a realiat primul transplant de plamani de la pacienti vii • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.