Premieră medicală în Clinica Urologică Timişoara

Premieră medicală în Clinica Urologică Timişoara: dezintegrarea calculilor renali cu ajutorul unui aparat de dimensiunea unui ac

0

premiera nationalaLa Clinica de Urologie din cadrul SCJUT s-au efectuat în premieră naţională mai multe operaţii de dezintegrare a calculilor renali, prin energie laser, cu ajutorul unui instrumentar miniatural, de doar câţiva mm grosime împreună cu specialişti de marcă din Europa.

Totodată, s-au practicat numeroase alte operaţii din registrul chirurgiei endoscopice şi laparoscopice adresate patologiei litiazice şi tumorale a aparatului urinar superior.

Operaţiile au fost realizate în cadrul a două cursuri postuniversitare de perfecţionare desfăşurate în perioada 11 – 15 Noiembrie 2013, în Clinica de Urologie, anume: chirurgie endoscopică a aparatului urinar superior şi chirurgie laparoscopica urologica, cu peste 20 de participanţi din ţară şi din străinătate.

Au participat invitaţi de marcă ai urologiei Europene: Prof. David Tolley din Marea Britanie, Prof. Giampaolo Bianchi şi Dr. Andrea Cestari, din Italia, Prof. Jens Rasswiler, din Germania, Dr. Mario Şofer şi Dr. Andrei Nadu, din Israel.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.