Premiera medicala la Spitalul Athena din Timisoara

Premiera medicala la Spitalul Athena din Timisoara

1

In Centrul de Urologie Laser Timisoara care functioneaza in cadrul Spitalului Athena, cel mai mare si bine dotat spital din vestul tarii s-a consemnat astazi 11 iunie 2014, o noua premiera medicala urologica.

Astfel unei paciente de 76 de ani cu un calcul mare al rinichiului stang i s-a efectuat o nefrolitotritie laser, piatra din rinichi fiind sparta cu un fascicol laser de ultima generatie (Lumenis Versapulse 100) si un ureteroscop digital de o fiabilitate deosebita (Karl Storz video uretheroscope).

Intreaga operatie a durat in jur de o ora si jumatate, fiind efectuata de dr. Dorin Claici, medic primar urolog, si echipa sa din cadrul Spitalului Athena.

In urma operatiei piatra mare din rinichi a fost redusa la fragmente de cca 2-3mm ce au fost spalate si eliminate. Pacienta se va externa in cursul zilei de maine, reducand astfel timpul de spitalizare necesar in mod traditional pentru o astfel de interventie de la 5-7 zile la 36 de ore.

In Romania utilizarea laserului in terapia litiazei urinare este o practica sporadica si putin frecventa, datorita in primul rand costurilor deosebit de mari ale aparaturii necesare.

In cadrul spitalului Athena, prin intermediul Centrului de Urlogie Laser Timisoara, aceste interventii sunt mult mai frecvente, datorita dotarii de exceptie de care dispunem precum si a echipei de medici si asistente cu o experienta deosebita in acest domeniu.

Aceasta face din spitalul Athena singurul centru medical din Romania care este dedicat folosirii laserului in chirurgia urologica. Atasat poze radioscopice din timpul interventiei ce demonstreaza prezenta unui calcul mare in rinichiul stang, la inceputul interventiei, si disparitia practic, a acestuia la final.

Inainte:

Nefrolitotritie inainte

Dupa:

Nefrolitotritie dupa

 

 

Share.

1 Comment

  1. Problema asta o am eu acum.Piatra mare in rinichiul stang.Operatie,a fost montata o ,,sina” asa este denumit aici in Germania acest furtun.Dupa doua zile a urmat externarea.Cu dureri aproape insuportabile.Dupa doua saptamani a urmat interventia cu lasar. Piatra nu a putut fi sparta complet. Alte doua saptamani cu dureri zilnice, antibiotice ,medicamente ,sangerari. Poimaine am a doua sedinta.La fiecare inceput de sedinta pacientul este avertizat ca nu exista garantie ca piatra sa poata fi faramata.Pacientul este un fel de ,,cobai”.Ii doresc pacientului numai bine,sper ca medicii Romani sa fie mai inteligenti decat cei germani.Ideea este ca pacientul sa fie externat rapid,altfel spitalul nu aduce Profit. De aceea se inventeaza tot felul de metode noi.IN CE STARE pleaca pacientul acasa nu prea intereseaza pe nimeni.Cel putin aici,exceptie sunt pacientii privati.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.