Premiera medicala: O inima a inceput sa bata dupa 7 ore de la incetarea activitatii

0

Un transplant de inima in China de Est a avut succes, chiar daca inima donatorului a incetat sa mai bata timp de sapte ore.

In mod normal, o inima nu poate fi reinviata in cazul in care aceasta nu mai bate timp de peste sase ore, potrivit medicilor.

Pacientul avea nevoie de transplant de inima din cauza unui cheag de sange

Pacientul de 24 de ani, cu pseudonimul Guan in Fuzhou, capitala provinciei Fujian de est a Chinei, avea nevoie de un transplant de inima din cauza unui cheag de sange care i-a agravat starea de sanatate. A fost gasit un donator potrivit la o unitate medicala aflata la trei ore distanta.

Donatorul a fost in moarte cerebrala de la o tumoare pe creier, corpul lui, impreuna cu toate organele, au mai fost sustinute de un aparat de respirat artificial.

La data de 3 decembrie, la ora 18.00, doctorul Guan a parasit capitala provinciei pentru a obtine organul destinat transplantului..

“Inima donatorului a incetat sa mai bata timp cu 10 minute inainte de momentul cand am ajuns, pe la 21.00. Noi am reusit sa extragem inima in numai doua minute”, a declarat Huang Xueshan, medicul care a efectuat transplantul.

S-au intors imediat la Fuzhou, unde au inceput imediat pregatirile pentru transplantarea inimii, aproape de miezului noptii.

Operatiunea s-a terminat aproape de 02.00, insa inima nu mai batea.

transplant inima

Dupa 7 ore inima transplantata a inceput sa bata

In jurul orei 4 dimineata, cu sapte ore mai tarziu dupa ce organul a fost extras din corpul donatorului, inima a reinceput sa bata in corpul lui Guan.

”Este foarte rar ca o inima care s-a oprit deja sa mai bata, mai ales dupa ce a fost transportata pe o distanta atat lunga. Dar, spre fericirea tuturor, operatia de transplant a fost una reusita, deoarece donatorul a fost tanar si a avut o inima puternica. Desi inima a incetat sa mai bata, temperatura scazuta a redus metabolismul inimii la un nivel minim, pastrand energia”, a declarat ca Huang Xueshan.

Transplantul de inima, in China, poate costa de la 150.000 la 200.000 de yuani (intre 23.100 la 30.800 dolari SUA). Iar Guan va trebui sa ia medicamente anti-respingere, care costa 309 la 465 de dolari pe luna, a mai precizat Huang.

In China sunt aproximativ 3 milioane de pacienti care au nevoie de transplant de inima, dintre care cel mult 250 reusesc sa ajunga anual la operatie.

sursa

Share.

Leave A Reply