Premiera nationala la Spitalul Judetean din Timisoara – ”Lunch time surgery” sau operatie din pauza de pranz (FOTO/VIDEO)

2

Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara au reusit o noua performanta la nivel national. Marti, la cea mai mare unitate sanitara din vestul tarii, a avut loc o procedura medicala noua pentru o pacienta cu boala varicoasa, efectuata in premiera nationala de o echipa medicala condusa de domnul Prof. Dr. Sorin Olariu, seful Sectiei de Chirurgie Generala.

“Este o noua zi deosebita pentru Spitalul Judetean Pius Branzeu din Timisoara, pentru colectivul Clinicii I Chirurgie condusa de domnul profesor Sorin Olariu, care a realizat impreuna cu colectivul condus de dumnealui o noua premiera nationala si anume un tratament ultramodern in boala varicoasa. Pe aceasta cale felicit intregul colectiv al Clinicii I Chirurgie si in special pe domnul profesor pentru modul profesionist in care isi desfasoara activitatea si pentru faptul ca aplica tratament de ultima generatie si realizeaza premiere generale la spitalul nostru. Deasemenea, sunt foarte bucuros ca pacientii din Romania beneficieaza de aceste tratamente ultramodere care in mod curent vor fi aplicate si in cadrul spitalului, avand in vedere ca dispunem de un personal medical ultracalificat si de o sectie care are o experienta deosebita in tratamentul bolii varicoase.”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

premiera medicala

“Aceasta procedura este o procedura total neinvaziva prin care se polimerizeaza vena varicoasa. Practic printr-o singura punctie si un sistem de cateter se introduce un adeziv biologic care polimerizeaza vena si o desfiinteaza. Procedura este fara anestezie, este doar un punct de anestezie locala, ca si o injectie intramusculara, nu dureaza mult si pacientul poate sa plece imediat sa isi desfasoare activitatea, se si cheama Lunch time surgery, adica chirurgie de pranz. Omul lucreaza dimineata, in loc de pranz, vine si se opereaza si dupa aceea se duce din nou la lucru. Este foarte eficienta pentru ca nu ii perturba activitatea si rezultatele sunt foarte bune. Teoretic, majoritatea pacientilor cu varice pot beneficia de acest tratament.”, a spus Prof.Dr. Sorin Olariu, şeful Clinicii I Chirurgie Timişoara

Interventia se numeste ,,Vena Seal” si confera pacientului rezolvarea rapida a venelor cu probleme, fara anestezie, fara pregatire preoperatorie. A fost denumita si ,,Lunch time surgey” deoarece pacientul poate fi operat in pauza de pranz, datorita timpului scurt al interventiei.

premiera medicala
Practic, in urma interventiei de polimerizare a vaselor, pacientul poate pleca acasa pe picioarele lui, fara a avea contraindicatii medicale. De aceasta prima interventie a beneficat o pacienta in varsta de 40 de ani, care a ajuns sa sufere de insuficienta venoasa.

premiera medicala
Pe parcursul interventiei, care a durat aproximativ 30 de minute, pacientei i s-a polimerizat vena varicoasa cu un adeziv special, fara a i se administra anestezie. Procedura ,,Vena Seal” scuteste pacientul de safenectomie, o interventie chirurgicala clasica ce presupune anestezie, incizie si spitalizare postoperatorie.

premiera medicala

Share.