Premiera pentru medicii timisoreni. Femeie insarcinata in luna a opta, operata de cancer la plamani.

Premiera pentru medicii timisoreni. Femeie insarcinata in luna a opta, operata de cancer la plamani.

0

111_articolOperaţie în premieră pentru medicii timişoreni. O echipă de chirurgi  de la Spitalul de Boli infecţioase ,,Victor Babeş” şi Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” a efectuat o operaţie extrem de riscantă unei femei insărcinate, in vârsta de 34 de ani, după numai 24 de ore de la o altă intervenţie chirurgicală. În urmă cu o săptămână, femeia,  în luna a opta de sarcina, a ajuns in stare grava la Spitalul de Boli Infectioase,,Victor Babeş” Timişoara. Medicii au observat că pacienta prezenta hemoragie internă la nivelul plămânilor şi au făcut o descoperire şocanta. Femeia însărcinată avea cancer incipient, la plămâni.

Din cauza sarcinii, în acel moment intervenţia chirurgicală nu a fost posibilă. Starea femeii se agrava de la o oră la alta, iar medicii au decis că operaţia prin cezariană, care ar fi putut salva viaţa bebeluşul, nu mai suporta amânare. Pacienta a fost transferată la Maternitatea ,,Odobescu” şi a dat naştere unui bebeluş de 2100 de grame. La doar 24 de ore, femeia a fost readusă la Spitalul ,,Victor Babeş”, unde medicii au intervenit asupra tumorii de 21 de centimetri.

Specialiştii care au efectuat operaţia susţin că nu au mai întâlnit un asemenea caz, mai ales că femeia a reuşit să ducă sarcina până în luna a opta, deşi hemoragia ar fi putut cuprinde tot corpul, punând în pericol atât viaţa mamei, cât şi a copilului.

În cariera mea de peste 24 de ani în chirurgie toracică, nu am vazut aşa ceva. Pentru mine cazul este unic”, declara HAZEM ALJOBORY, unul dintre medicii care s-a ocupat de pacientă.

Sursa: Televiziunea Medicală

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.