A fost lansata DSU, aplicatia buna in situatii de urgenta

A fost lansata DSU, aplicatia de mobil care te ajuta in situatii de urgenta. Iata cum!

0

DSU e denumirea unei aplicatii pentru telefoanele mobile care ar urma sa pregateasca romanii sa faca fata situatiilor de urgenta. De unde… DSU? De la Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Aplicatia DSU are patru componente:

Informare — aici, utilizatorii aplicatiei vor gasi cele mai noi stiri din domeniul acestor situatii, direct de la sursa: Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General de Aviatie, Serviciile de Ambulanta, SMURD si Salvamont, plus stiri de ultima ora din domeniu.

Alertare — este pentru prima data cand o aplicatie va grupa intr-un singur loc toate informatiile despre aceste cazuri care apar pe teritoriul Romaniei: alerte meteo, cele de inundatii, drumuri blocate. Utilizatorii aplicatiei DSU vor primi push notifications de fiecare data cand apare o alerta in zona lor de interes.

Raportare — oricine este martorul unei asemenea situatii, fie ca este vorba de inundatii, alunecari de teren, incendiu sau accident rutier, va putea trimite fotografii si clipuri video catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Atentie! Acestea nu e totuna cu un apel la 112, ele vor fi folosite de personalul DSU pentru a veni in sprijinul echipelor de interventie.

Invatare — sa stii cum sa faci fata unui caz: zeci de articole despre comportamentul in caz de cutremur, inundatii, incendii, acordarea primului ajutor si masuri salvatoare rapide care pot fi luate daca suntem pusi in fata unei situatii de urgenta. Lectiile vin si cu teste, unde pot fi verificate cunostintele acumulate prin parcurgerea articolelor.

“Aceasta aplicatie este o premiera pentru Romania. A fost dezvoltata cu scopul de a pregati populatia sa faca fata unei situatii de urgenta, mai ales ca in cazul in care apare un dezastru major, trebuie sa stim cum sa actionam pana la interventia serviciilor profesioniste. Este esentiala alertarea timpurie, o componenta importanta a aplicatiei DSU. Astfel, anumite gesturi, actiuni pe care le gasim in lectiile aplicatiei DSU sunt salvatoare de vieti. Prin modulul de raportare, populatie poate veni in sprijinul serviciilor de urgenta, prin trimiterea de imagini de la fata locului, chiar inainte ca fortele de interventie sa ajunga acolo”, a declarat dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

DSU poate fi gasita si descarcata gratuit din Apple Store si in Google Play.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.