Mesajul halucinant al unui medic catre CNAS: asumati-va raspunderea, public! Presedintele Casei a demisionat

0

Medicul Florin Chirculescu nu a ezitat sa se ia de CNAS, pe care o acuza ca face artificii cu banii pacientilor! Ulterior, presedintele CNAS a demisionat.


anunt medic
“Stimata Casa de Asigurari de Sanatate, ai idee in ce hal ma incurci?”,
scrie pe Facebook acest medic de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

“Vine urgenta, da? O internez. Dupa aia vii tu, Casa de Asigurari de Sanatate, si-mi umbli in foi. Si gasești niste neasigurati, care au fost urgente si care, intre timp, au fost tratati. Si-mi imputi cheltuielile, ma ameninti ca trebuie sa platesc eu, medicul curant, pentru ca l-am tratat pe X, sau pe Y, care nu erau asigurati”, explica acest medic.

“Prin urmare, data viitoare cand vine urgenta, normal ca ma uit sa vad: e pacientul asigurat? Si daca vad ca nu e, ce fac, stimata Casa de Asigurari? Refuz urgenta pentru ca-mi invalidezi tu foaia? Daca as face asa, ar veni procurorii peste mine, si pe buna dreptate…”, continua mesajul de pe reteaua de socializare.

Acest medic nu ezita sa ceara: “Asadar, stimati angajati ai Casei de Asigurari, ia ridicati nasul din dosare, ia coborati pe pamant, pentru ca „hartiile si fotografiile nu sangereaza”, dupa cum spune o vorba chirurgicala, pe care voi n-aveti de unde s-o stiti, pentru ca operati doar documente. Ia asumati-va raspunderea, public, și spuneti in gura mare ca VOI n-aveti chef sa platiti nu-știu-cate urgente, caci eu, medic curant, n-am chef sa dau ochi cu procurorii, și nici sa ma fac de ras in fata pacientilor pentru ca voi faceti artificii cu banii lor”.

Luni, presedintele CNAS a demisionat. Motive personale, sustine el

Legat sau nu de mesajul acestui medic, luni, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate – CNAS, Vasile Ciurchea, si-a inaintat demisia la Guvern. El a declarat pentru News.ro ca demisioneaza din motive personale:

“Am depus acum demisia la Guvern. Multumesc tuturor colaboratorilor, indiferent de relatia pe care am avut-o, mai buna sau mai putin buna. Cred in proiectele pe care le-am sustinut si, daca m-aş intoarce in timp, sigur as face acelasi lucru. Este nevoie de card de sanatate, pacientii cu hepatita C in stadiul patru au tratament, iar programul de oncologie pediatrica era o necesitate”.

Vasile Ciurchea era la conducerea CNAS din iunie 2014, fiind numit in functie prin decizie a premierului de atunci, Victor Ponta. Vasile Ciurchea va fi membru in Consiliul de Administratie al CNAS pana la expirarea mandatului, in 17 iunie 2017.

Share.

Leave A Reply