PRESMED: practica pentru studenti – viitorii medici

0

Stagii de practica pentru studenti, in chirurgia capului si gatului! Proiectul “PRESMED — PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina” s-a dovedit un castig pentru peste 500 de viitori medici.

Si a fost vorba nu numai de practica pentru studenti, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, ci si de vizite de studiu si activitati de orientare si consiliere in cariera.

Pentru reusita proiectului de practica pentru studenti s-a implicat Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti. “…am creat o punte de legatura cu potential urias de dezvoltare intre cea mai puternica universitate de medicina din tara si unii dintre cei mai importanti jucatori din spatiul public si privat in domeniul sanatatii — spitale si companii medicale”, a declarat dr. ec. Razvan Daraban, presedintele Asociatiei “Centrul Roman de Initiative”, expert de monitorizare in cadrul proiectului PRESMED.

Practica pentru studenti: contact direct, in timp real, al studentului medicinist cu tehnologia de varf

Proiectul “PRESMED — PRactica Europeana pentru Studentii la MEDicina” s-a derulat timp de 18 luni – in fiecare din ele s-au inregistrat, in medie, 700 de participari la vizite de studiu in locatii de maxim interes pentru cariera tinerilor studenti la medicina generala: un laborator de cercetare, o sala de operatie din spital, un centru de radio-diagnostic, un centru de radioterapie oncologie, un laborator de histopatologie, un laborator de analize medicale, o unitate de primiri urgente, o sectie de anestezie si terapie intensiva, o expozitie de produse si echipamente medicale — toate acestea in centre specializate precum: Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic Coltea, Centrul Medical PRAIN, Centrul Oncologic OncoFort, Universitatea Politehnica Bucuresti, ROMEXPO, ROMMEDICA.

“Proiectul PRESMED a facilitat contactul direct, in timp real, al studentului medicinist cu tehnologia de varf si asistenta medicala la nivel academic, in vederea acordarii oportunitatii unei optiuni corecte pentru o anumita specialitate medicala sau chirurgicala, armonizata cu aptitudinile si dorintele personale. Grupul tinta a beneficiat de accesul in salile de operatie, fiind astfel familiarizat cu rigorile blocului operator dar si cu particularitatile unor interventii chirurgicale, cu calitatea rezultatelor si recuperarea postoperatorie”, a declarat prof. dr. Ioan Lascar, responsabil grup tinta in cadrul proiectului.

Tot in cadrul proiectului PRESMED s-au realizat un ghid de orientare si consiliere in cariera, un site al proiectului, dar si o campanie de informare a studentilor cu privire la beneficiile proiectului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.