Prima companie de produse medicale pe bază de marijuana s-a deschis în Jamaica

0

marijuanaPrima companie de produse medicale pe bază de marijuana, MediCanja, s-a deschis în Jamaica.

Aici urmează să se cerceteze şi să descopere tratamente benefice care vor conţine substanţa  tetrahidrocanabinol, prezentă în marijuana.

La ceremonia din Kingston în care a fost inaugurată compania MediCanja, prima companie de produse medicale pe bază de marijuanaprintre oficialii prezenţi, s-a numărat şi ministrul jamaican al Industriei Investiţiilor şi Comerţului, Anthony Hylton.

De mult timp Jamaica a fost recunoscută ca fiind  cel mai mare exportator de marijuana în Statele Unite ale Americii din zona Caraibilor.

MediCanja marchează primul efort pentru a găsi surse de venit legitime din bogata cultură de marijuana din Jamaica, dar încă ilicită.

MediCanja se va axa iniţial pe cercetare şi dezvoltarea de produse implicând tetrahidrocanabinolul (THC), un compus din marijuana care are efecte medicale, dar nu şi efecte psihoactive, au declarat oficialii companiei.

Unele tulpini de marijuana au fost modificate genetic şi conţin un nivel ridicat de tetrahidrocanabinol şi niveluri foarte scăzute de elemente psihoactive. Henry Lowe, un om de ştiinţă local şi antreprenor, care este preşedintele executiv al MediCanja, a spus că cercetările iniţiale se vor concentra puternic pe dezvoltarea unor astfel de tulpini de “ganja”.

Marijuana medicinală ar putea avea un efect multiplu prin concentrarea altor industrii precum turismul de sănătate. În cele din urmă, canabisul medical ar putea ajuta la transformarea tinerei economii a Jamaicăi”, a spus Lowe, la evenimentul de lansare a companiei.

Lowe a refuzat a declarat că aprovizionarea cu marijuana, materia primă din care viitoarele produse vor fi dezvoltate, va fi legală.

sursa: http://www.realitatea.net

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.