Prima editie a cursei SportGuru Timisoara 21k (VIDEO)

0

Pe 26 martie, la Timisoara au fost peste 800 de participanti din 5 tari la prima editie a semimaratonului SportGuru Timisoara 21k.

Un eveniment sportiv care ii are printre ambasadori pe Horia Colibasanu – cel mai bun alpinist roman al momentului, Marius Ionescu – cel mai bun maratonist roman, Alexandru Corneschi – campion national la 5.000 de metri, si pe Madalina Florea – locul 7 la Campionatul European de Atletism (semimaraton).

Bine-cunoscutul slogan “Azi in Timisoara, maine in toata tara!” s-a transformat pe 26 martie 2017, prin sport, prin alergare, “Azi, toata tara e la Timisoara!”.

SportGuru Timisoara 21k – in centrul Timisoarei

In centrul orasului de pe Bega a fost organizat SportGuru Timisoara 21k, un eveniment care cuprinde cinci curse: semimaraton, semimaraton stafeta, cros 10 km, cursa populara si cursa copiilor.

Cu un fond de premiere in valoare de 7000 de euro in bani si produse, cu o categorie speciala destinata alergatorilor profesionisti (”Elite”), atletii s-au inscris gratuit dar trebuie sa fi indeplinit anumite baremuri.

Ambasadorii evenimentului

Horia Colibasanu

Horia Colibasanu, cel mai bun alpinist roman al momentului, este unul din ambasadorii evenimentului de la Timisoara. Horia are la activ sapte varfuri de peste 8.000 de metri inaltime, toate escaladate fara sherpasi de altitudine si fara oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul romanesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) si Lhotse (8.516 m). Primul optmiar al lui Horia a fost K2, ”Muntele Ucigas” fiind atins in 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team a mai urcat si pe Shishapangma (8.027 m) si Makalu (8.485 m).

IonescuMarius Ionescu este cel mai bun maratonist din Romania, anul trecut terminand maratonul de la Dusseldorf la 30 de secunde distanta de recordul Romaniei pe aceasta distanta. De doua ori consecutiv la Jocurile Olimpice, sportivul SportGuru – BCR Racing Team este singurul roman care a alergat trei maratoane in sub 2 ore si 14 minute: 2:13:33, in 2013, la Hamburg; 2:13:19, in 2015, la Dusseldorf; si 2.13.00, tot la Dusseldorf, in 2016! In ce priveste performantele din mileniul III, Marius Ionescu are cei mai buni ”timpi” din Romania inregistrati pe distantele de 5.000 de metri, 10.000 de metri, semimaraton si maraton.

 

Alexandru CorneschiAlexandru Corneschi este in ”urmarirea” unui loc in lotul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, anul trecut sportivul din Botosani terminand pe podium toate cursele de la Campionatele Nationale la care a luat startul. A fost campion national la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri si medaliat cu bronz la Campionatul National de Semimaraton. Rezultate bune a avut si pe plan international, locul I la Semimaratonul de la Viena si locul II la cursa de 20 de kilometri Van Alphen (Olanda).

Madalina FloreaMadalina Florea a avut un an 2016 foarte bun pe distanta de semimaraton, deci va fi una din favoritele competitiei de la Timisoara. La Campionatul European de Atletism, acolo unde a fugit 21,097 km, atleta din Sighisoara a terminat cursa cu un record personal, 71.56, clasandu-se pe locul 7. Acceasi distanta a parcurs-o si la Birmingham, concurs unde a fost a doua. Ambasadoarea noastra, campioana nationala la 10.000 de metri, a fost si in echipa Romaniei de cros, ”tricolorele” primind in Italia medalia de bronz.
Organizatiile care au sustin prima editie a Sport Guru Timisoara 21K sunt: Sport Guru – partenerul oficial care da si numele evenimentului, BCR – sponsor gold, Orange – sponsor silver, Mizuno – sponsor tehnic, High5 – partener de hidratare, DM si GNC – parteneri de nutritie, si parteneri: WorldClass, Epic Society, Iulius Mall, United Bussines Center, Oval Marketing.

Partenerii institutionali sunt: Primaria Timisoara si Directia judeteana de Sport si Tineret Timis.

Evenimentul beneficiaza de promovare cu sprijinul partenerilor: Radio ZU, Euromedia, United Media, Getica OOH.

Share.

Leave A Reply