Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara

0

365_articolPrima prelevare de organe din 2011 a fost realizata in noaptea de sambata spre duminica, la  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara. Specialistii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), impreuna cu doua echipe de medici, una din Bucuresti si cealalta din Cluj au prelevat rinichii si ficatul de la un donator aflat in moarte cerebrala.

Barbatul, in varsta de 60 de ani, din Timis a fost internat la SCJUT in noaptea de 6 spre 7 ianuarie, cu accident vascular cerebral, iar vineri dupa-amiaza (7 ianuarie) a fost declarat in moarte cerebrala.

„Familia si-a dat acordul pentru a preleva rinichii si ficatul. Rinichii vor fi prelevati de echipa din Cluj, iar ficatul de cea din Bucuresti. Din pacate, cu toate eforturile depuse de echipa de la ATI, nu am mai putut face nimic pentru pacient”, spune Asist. Med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant SCJUT.

In anul 2009, la SCJUT s-au inregistrat numai 3 prelevari de organe, insa, anul trecut, statistica arata ca familiile persoanelor aflate in moarte cerebrala au fost mult mai deschise fata de acest aspect. Astfel ca, din cei 21 de pacienti declarati in moarte cerebrala, in cazul a 15 dintre ei, familiile si-au dat acordul pentru prelevarea de organe.

Sursa: SCJU Timișoara – comunicat de presă

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.