Prima sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti din acest an

0

Ministerul Sanatatii anunta ca va organiza in perioada februarie-martie 2016, prima sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti din acest an.

Depunerea cererilor au fost depuse la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care se solicita continuarea pregatirii in perioada 15-29 februarie 2016, inclusiv.

Pentru aceasta sesiune de schimbare a centrelor de pregatire au fost stabilite urmatoarele criterii pe baza carora se vor analiza aceste solicitari:

 1. anul de rezidentiat ( VII, VI…. I);
 2. unic sustinator al unui copil minor;
 3. sot/sotie cu loc de munca in centrul universitar solicitat si avand in ingrijire copii
 4. sot/sotie cu loc de munca in centrul universitar solicitat;
 5. locuinta in centrul universitar solicitat;
 6. parinti bolnavi sau alte persoane in intretinere in centrul universitar solicitat.

In situatiile in care numarul solicitarilor depaseste numarul de locuri anuntat, cei in cauza pot beneficia de detasari pentru module de pregatire pentru care capacitatea de pregatire nu este depasita.

Potrivit prevederilor art.20, alin.(2) din Ordinul Comun MSP si MECTS nr. privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea schimbarii centrului de pregatire, rezidentii interesati vor prezenta avizele conducerii universitatilor de medicina si farmacie din centrele implicate, avizul directiei de sanatate publica si al unui coordonator de program, respectiv director de program in specialitatea in care sunt confirmati, din centrul universitar in care urmeaza sa se pregateasca.

Rezidentii in medicina de familie vor prezenta numai avizul directiilor de sanatate publica si al coordonatorilor de program, de plecare si de primire.

Rezidentii pe post vor prezenta si avizul unitatii sanitare cu care au incheiat contract individual de munca pe durata nedeterminata. Toti solicitantii vor prezenta acte justificative privind motivele cererii.

Directiile de sanatate publica vor transmite prin e-mail Ministerului Sanatatii tabelele cu solicitarile inregistrate pana cel tarziu la data de 3 mart.2016.

Tabelele (in format Excel) cu solicitarile inregistrate, vor cuprinde urmatoarele rubrici:

 • numele si prenumele;
 • specialitatea;
 • rezident pe loc/post
 • unitatea sanitara de incadrare;
 • anul de rezidentiat;
 • centrul universitar in care se pregateste;
 • centrul universitar solicitat;
 • motivele solicitarii (pe scurt)

Afisarea solicitarilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sanatatii la data de 15 martie 2016

Incadrarea in noile centre de pregatire se va face incepand cu luna aprilie 2016.

Redam alaturat lista locurilor disponibile pentru aceasta sesiune de schimbare a centrelor de pregatire:

Sesiune Transfer 2016

Share.

Leave A Reply