Primele spitale publice au fost transferate către administraţiile locale

0

110_articolLa Oradea au fost semnate primele protocoale de predare-primire a spitalelor publice din judeţul Bihor. Astfel, Consiliul Local Oradea a preluat managementul a patru spitale, iar Consiliul Local Aleşd a preluat conducerea spitalului din localitate.

„Facem aici, la Oradea, cel mai important pas şi ultimul, de altfel, din procesul descentralizării, proces pe care l-am derulat în ultimele cinci luni în mai multe etape. Am început prin debirocratizarea conducerii spitalelor şi, în acest sens, am revocat funcţiile create artificial în ultimii ani. Am egalizat tarifele pe caz poderat ale spitalelor, pentru a crea şanse egale în toată ţara. Am raţionalizat numărul de paturi pentru a transfera o structură ce poate fi susţinută în continuare. Aceşti paşi au condus spre o descentralizare corectă. În final, în pachetul legislativ adoptat în Guvern, am reuşit să dăm siguranţă autorităţilor locale şi judeţene că arieratele vor fi plătite, pentru că aşa este corect”– a enumerat ministrul CSEKE Attila paşii urmaţi în vederea descentralizării unităţilor cu paturi.

Ministrul a subliniat totodată că efectele descentralizării nu se vor vedea de pe o zi pe alta ci doar în timp, pe termen mediu şi lung, în funcţie şi de strategia elaborată de autorităţile locale, respectiv judeţene.

Procesul descentralizării se va încheia şi în alte judeţe. Maine, în Sălaj se vor  semna procesele de predare-primire pentru  spitalele din acest judeţ.

Sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.