Primul centru privat specializat in implant cohlear din Romania

0

1096_articolLa spitalul Sf. Constantin din Braşov a fost inaugurat primul centru privat specializat în implant cohlear din România. Acesta a beneficiat de investiţii de peste 300.000 de euro, şi este dotat cu trei săli de operaţie şi cu aparatură de ultima generaţie.

Unitatea are şi un centru de audiologie şi protezare auditivă pentru diagnosticarea şi corectarea deficientelor de auz la orice vârstă.

„La un an de la inaugurarea spitalului, suntem încântaţi să anunţăm aceasta premieră. Am investit în acest proiect şi ne propunem să efectuăm frecvent astfel de intervenţii complexe, întrucât dispunem de medici cu experienţa bogată şi tehnologia necesară. Spitalul Sf. Constantin devine acum o alternativă convenabilă pentru acest gen de intervenţii, la un nivel calitativ similar centrelor de profil din străinătate. Efectuarea implantului cohlear reprezintă pentru noi o realizare deosebită şi deschide calea către alte proiecte de anvergură pentru care ne pregătim, cum ar fi transplantul renal şi hepatic”, susţine dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin.

Au fost efectuate deja primele implaturi cohlearei, la două fetiţe cu vârsta de 5 şi 6 ani, de către dr. Sorin Săbău şeful secţiei ORL din cadrul spitalului. Garanţia pentru partea implantată este de 10 ani, iar costul unui aparat depăşeşte 20.000 de euro.

“Această intervenţie a fost o premieră pentru Braşov. Intervenţia a decurs bine şi cele două fetiţe se vor recupera fără probleme în următoarele zile. Speram să dezvoltăm această activitate şi acest tip de intervenţie chirurgicală care în anumite condiţii, după o anumită reeducare post-operatorie poate reda auzul unui copil sau a unui adult care are o pierdere totală de auz sau o surzitate profundă. Speram să continuăm această activitate în sistem privat, să putem completa implantul cohlear care se realizează prin Programul Naţional de implant în clinicile universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi în urmă cu doi ani, şi la clinica din Targu-Mures”, a declarat dr. Sorin Săbău, şeful secţiei ORL, coordonatorul proiectului de implant cohlear din cadrul spitalului Sf Constantin.

Unitatea medicală este şi primul spital privat din ţara care a demarat proiectului pentru efectuarea transplantului hepatic şi renal.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.