Primul festival de film Science Fiction și Fantasy din Romania, “The Galactic Imaginarium”, a inceput – TGIFF (FOTO/VIDEO)

1

Primul festival de film Science Fiction și Fantasy din Romania, “The Galactic Imaginarium”, TGIFF a inceput după luni de pregătire, echipa de organizare a definitivat un concept unitar și generos, care cuprinde 8 secțiuni de program diferite, din care 7 se vor desfășura online, pentru a putea aduna câți mai mulți pasionați ai filmului SF din toată lumea, în condiții de maximă siguranță, în aceste vremuri de pandemie.

Pentru a oferi o experiență nouă cinefililor, în 23, 24, 25 și 26 septembrie, de la ora 21.00, vor avea loc 4 seri de cinema drive-in, în parcarea de la Sala Polivalentă din Dumbrăvița. Participarea este gratuită, fiind condiționată de înscrierea online, făcută cu minimum 36 de ore înainte de eveniment, ce se realizează cu ajutorul a patru formulare pe internet, câte unul pentru fiecare seară. Formularele se găsesc la site-ul festivalului, de la adresa https://festival.galactic.one.

TGIFF

În cele patru seri de drive-in, deschise prin prezentarea filmelor, făcută de președinta juriului, Dna Irina Margareta Nistor, vor putea fi vizionate 44 de filme scurte, din două secțiuni: selecția oficială din festival și selecția “Final Cut”, care cuprinde filme foarte bune, dar care nu au intrat în selecția oficială. Filmele sunt grupate în patru categorii (ScienceFiction, Fantasy, Animație și “Director of the Future” – regizori sub 21 de ani), cel mai bun film din fiecare categorie va fi recompensat cu unul dintre trofeele TGIFF. Programul este prezent pe site-ul Festivalului.

TGIFF

În zilele de sâmbătă și duminică, 26 și 27 septembrie, vor avea loc celelalte manifestări din Festival, în 7 locații virtuale:

  • două zone de conferințe (Zoom 1 și Zoom 2)
  • serverul Discord, pentru nevoile de discuții și socializare ale participanților
  • pagina de Facebook a festivalului, unde se vor organiza evenimente de Facebook Watch Party canalul de youtube.com al festivalului, care va găzdui o parte din materialele video furnizate de participanții în program
  • site-ul boardgamearena.com, unde se vor organiza sesiuni de board games online
  • canalul twitch.tv al festivalului, unde vor avea loc sesiune de video gaming în timp real

Primele două zone de conferințe fac parte din Festival Area, zonă dedicată participanților plătitori la festival. Tot lor le sunt oferite două pagini specializate, în care pot viziona filmele din cele două secțiuni ale festivalului (selecția oficială și “Final cut”), în condiții de vizionare HD, putând să-și aleagă subtitrarea, în limba română sau în limba engleză, în funcție de necesitate, ținând cont că ne așteptăm la o importantă participare internațională. Pentru a avea acces la aceste facilități, este necesară achiziționarea unui bilet de acces general, pentru ambele zile, la un cost simbolic de 20 de lei.

Celelalte zone sunt deschise publicului larg, fiind cu acces gratuit.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Primul festival de film Science Fiction și Fantasy din Romania, “The Galactic Imaginarium”, a inceput – TGIFF (FOTO/VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.