Primul ghid pentru medicii rezidenti radiologi, lansat la Timisoara

Primul ghid pentru medicii rezidenti radiologi, lansat la Timisoara (VIDEO)

0

Cel de-al XX-lea Congres al Societatii de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania, care a avut loc la Timisoara, a marcat o premiera in invatamantul medical romanesc.

Lansarea lucrarii “Radiologie Imagistica Medicala. Indrumator pentru pregatirea in specialitate”. Volumul, elaborat de Societatea Romana de Imagistica Medicala,  a fost elaborat de 100 de autori si cuprinde, in cele 1300 de pagini, esenta radiologiei, la nivelul anului 2015 si este compatibil cu curricula europeana.

ghid radiologie

“Suntem prima societate care am reusit sa facem acest ghid pentru instruirea rezidentilor, dupa toate perceptele europene si speram sa reusim in urmatoarea perioada, atat administrativ, cat si tehnic, sa ducem aceasta specialitate acolo unde credem noi ca merita. Sa avem o curricula pe cinci ani, aprobata si de minister si pregatirea dumneavoastra sa se desfasoare asa cum se desfasoara pregatirea in toate colturile Europei, ca sa nu mai avem probleme de mobilitate, ca sa zic asa.”, a spus  Conf. Dr. Florin Bîrsășteanu vicepreședinte SRIM.

ghid radiologie

Ce reprezinta aceasta lucrare pentru medicii rezidenti radiologi?

ghid radiologie“Inseamna ca au la dispozitie un material unic, usor accesibil, in limba romana, structurat si pe intelesul lor. Nu mai trebuie sa apeleze la 20 de kilograme de carti straine, scrise in diferite limbi si pe care ei le traduc si le inteleg intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin bine. Am incercat sa oferim un asociat de nadejde, in limba romana, a acestei curricule de pregatire. Este pentru prima data, in Romania, in ultimii 40 de ani, cand apare o carte care are ambitia sa contina in ea notiunile teoretice care privesc toata radiologia. Pentru ca radiologia a explodat si din radiologie a devenit imagistica, cu toate metodele imagisticii, si nimeni nu si-a mai asumat sarcina de a face asa ceva pana acum si a fost nevoie de 100 de autori, ca sa faca lucrul acesta.”, a spus Prof.Dr. Sorin M. Dudea  – presedinte Societatati de Radiologie si Imagistica Medicala din Romania.

Medicii rezidenti, si nu numai, au primit cu interes lansarea acestei lucrari, utile pentru pregatirea lor.

ghid radiologie

Medicii rezidenti, si nu numai, au primit cu interes lansarea acestei lucrari. Volumul “Radiologie Imagistica Medicala. Indrumator pentru pregatirea in specialitate” poate fi comandat  la Editura Medicala, iar pretul acestuia este de 190 de lei

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.