Primul incubator donat Maternităţii Bucur prin campania Grija pentru copii

Primul incubator donat Maternităţii Bucur prin campania “Grija pentru copii”

0

incubatorMaternitatea Bucur primeşte un nou incubator pentru nou născuţi, prima donaţie din cadrul campaniei „Grijă pentru copii”, care a fost lansată în toamna acestui an de asociaţia Salvaţi Copiii alături de Dorna.

Campania „Grijă pentru copii”, lansată de Dorna are ca scop dotarea cu echipamente de specialitate cât mai multe maternități din România, ajutând la prevenirea naşterii premature şi îmbunătățirea condițiilor de îngrijire a nou născuților prematur. Astfel, prima donaţie, în valoare de 30.000 EUR,  fost transferată asociaţiei Salvaţi Copiii pentru a putea dota spitalele cu echipamente performante.

Maternitatea Bucur a fost identificată printre unitățile cu nevoie urgentă de suport. Conform datelor furnizare de către medicii de la maternitate, din totalul de 2480 de nașteri înregistrate anul trecut, 327 au fost nașteri premature. Astfel, echipamentul medical, un incubator donat maternității Bucur, va fi un ajutor important atât pentru cadrele medicale din secția de nou născuți, cât și pentru copii și mamele lor.

„Mulțumim Asociației Salvați Copiii și Dorna pentru incubatorul primit, este primul echipament de care beneficiem după multă vreme. Orice copil născut înainte de termen are nevoie de căldură, de un incubator, cu atât mai mult cei din terapie intensivă. Echipamentul primit astăzi este extrem de util cadrelor medicale din secția noastră, dar în primul rând copiilor pe care îi îngrijim”, a punctat Dr. Niculina Licuța Novaseliv, şef secţie neonatologie, Maternitatea Bucur.

Maternitatea Bucur este catalogată ca o maternitatea de capacitate medie, de grad III, care primeşte pacienţi din București, sectoarele 3 si 4, dar şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. Mai mult, din anul 2011, de la desființarea Spitalului Clinic Caritas, pacienții acestuia au fost preluați de maternitatea Bucur, ceea ce a mărit considerabil numărul de solicitari.

”Mulțumim Dorna pentru că s-a alăturat campaniei noastre de salvare a copiilor nou-născuți. Împreună vom putea să continuăm modernizarea și dotarea maternităților care au nevoie de sprijinul nostru pentru a oferi o șansă la viață pentru copiii născuți prematur. 1812 copii au pierdut lupta cu viața în anul 2012, înainte să împlinească vârsta de 1 an. Dorim să schimbăm această statistică dureroasă! Până acum, Salvați Copiii a reușit, prin generozitatea susținătorilor și companiilor să doteze cu echipamente performante 15 maternități din România și continuăm!” a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

Unul din zece copii se naşte prematur, având nevoie de un incubator

“Atenţia pentru cei mici ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, în special atunci când vorbim despre cazurile de prematuritate. Prin campania „Grijă pentru copii” dorim să atragem atenţia și să sprijinim o cauză sensibilă din România, iar acest incubator, de care beneficiază începând de astăzi Maternitatea Bucur, speram sa fie de un real ajutor pentru personalul medical al spitalului, copii și părinții lor.”, a declarat Natalia Stroe, Marketing Manager România & Moldova, Compania Coca-Cola.

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naşte prematur, având nevoie de atenţie specială chiar din prima oră de viaţă, de un incubator.

Naşterea înainte de termen îi lasă bebeluşului mai puţin timp pentru dezvoltarea şi maturizarea intrauterină, printre consecinţe numărându-se greutatea scăzută la naştere şi riscul crescut de apariţie a afecţiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice, iar un incubator este un real ajutor.

Urmatoarele donații vor fi anunțate în luna ianuarie a anului 2014.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.