Primul medicament care ne poate prelungi viata pana la 120 de ani

1

Primul medicament anti-imbatranire va fi testat pe oameni incepand de anul viitor. Acest medicament ar putea fi eficient in incetinirea procesului de imbatranire, maladii precum Alzheimer si Parkinson putand fi intarziate mai mult timp.

Un medicament antidiabetic comun detine secretul prelungirii sperantei de viata

Oamenii de stiinta au descoperit ca un medicament antidiabetic comun, metformina ar putea detine secretul prelungirii sperantei de viata cu pana la 120 de ani,

Metformina este un medicament utilizat de peste 40 de ani pentru scaderea glicemiei la pacientii cu diabet de tip 2, potrivit Agentiei Nationale a Medicamentului.

Studii anterioare au demonstrat deja ca metformina, un medicament utilizat in mod obisnuit in tratarea diabetului de tipul II, poate prelungi viata, insa testele au fost realizate doar pe animale. Agentia alimentului si medicamentului din SUA (Food and Drug Administration) si-a dat recent acordul pentru ca metformina sa fie testata pe oameni.

Daca se va dovedi eficienta, metformina ar putea oferi persoanelor cu varsta peste 70 de ani sansa de a fi la fel de sanatoase biologic ca acelea de 50 de ani, potrivit cercetatorilor americani. Specialistii vorbesc in acest caz despre „tratarea“ procesului de imbatranire astfel incat sa poata fi prevenite boli degenerative precum cancerul, diabetul si dementa.

Cercetatorul scotian Gordon Lithgow, de la Buck Institute for Research on Ageing din California, unul dintre autorii studiului, a declarat:

„Daca tintesti procesul de imbatranire si il incetinesti, atunci incetinesti toate bolile asociate imbatranirii“.

Referitor la ce este metformina si la studiul in care va fi inclusa, scotianul a declarat:

„Este revolutionar”

„Avem toate motivele sa credem ca este posibil. Viitorul inseamna sa luam elementele de biologie pe care le-am dezvoltat pana acum si sa le aplicam pe oameni“, a mai spus acesta.

Cercetatorii cred ca metformina – cel mai utilizat medicament antidiabetic, care este si extrem de ieftin – este cel mai bun candidat in aceste teste clinice. Metformina creste numarul moleculelor de oxigen eliberate intr-o celula, fapt care ofera robustete si longevitate.

Pe ce a fost testat acest medicament?

Medicamentul a fost testat pe viermii C.elegans, iar acestia nu numai ca au imbatranit mai lent, ci si-au pastrat si o stare buna de sanatate mai mult timp. La fel s-a intamplat cu soarecii folositi pentru testarea acestui medicament, rozatoarele beneficiind de o prelungire a vietii cu 40%. Desi nu a fost testata la oameni in scopul cresterii longevitatii, anul trecut, cercetatorii de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie au descoperit ca pacientii care au primit ca tratament antidiabetic metformina au trait mai mult decat persoane care nu sufereau de aceasta boala. In medie, viata lor a fost prelungita cu opt ani.

„Diabetul de tip II este asociat cu un risc mai mare de aparitie a mai mulor tipuri de cancer. Cercetarile noastre sugereaza faptul ca utilizarea frecventa a metforminei, un medicament cu costuri reduse, reduce riscul de aparitie a cancerului, comparativ cu pacientii care nu urmeaza acest tratament“, a declarat Diego Espinoza Peralta, endocrinolog in cadrul Institutului National de Stiinte Medicale din Mexico City.

Oamenii de stiinta care au realizat studiul au facut on meta-analiza a mai multor studii care cuprindeau date privind starea de sanatate a peste 32.400 de pacienti.

sursa

Share.

1 Comment

  1. viorela hristea on

    Este netolerat de sistemul digestiv al multor oameni, da diarei și colici abdominale , în al doilea rind are efect hipoglicemiant ,cei care nu au diabet Cum sa l ia

Leave A Reply