Primul medicament produs la o imprimanta 3D

0

Se numeste Spritam si este utilizat pentru a controla crizele cauzate de epilepsie. Care este noutatea? Este primul medicament produs la o imprimanta 3D, caruia Food and Drug Administration din SUA i-a dat unda verde.

Un purtator de cuvant al FDA, Sandy Walsh, a confirmat intr-un e-mail transmis presei ca este vorba de primul medicament produs de o imprimanta 3D a carui comercializare a fost aprobata de agentie. Aprecia Pharmaceuticals precizeaza intr-un comunicat ca sistemul sau de imprimare in 3D poate produce doze de pana la 1.000 de miligrame de comprimat, transmite Agerpres.

Acest medicament, livrat din 2016

Noua tehnologie permite ca un medicament sa fie dozat mai precis. Aprecia Pharmaceuticals intentioneaza sa distribuie Spritam in primul trimestru al anului viitor. O tehnologie dezvoltata separat de firma, cunoscut sub numele de ZipDose, face ca un medicament livrat in doze mari sa fie mai usor de inghitit. Compania a declarat ca intenționeaza sa dezvolte alte medicamente care folosesc platforma 3D. Care este avantajul? Tehnologia ofera posibilitatea de a crea medicamente personalizate in functie de nevoile specifice ale pacientilor, mai degraba decat un produs se potriveste tuturor abordarilor.

“Pentru prima data, in urma acestui proces, putem produce pastile mult mai aproape de pacient”, a declarat Dr. Mohamed Albed Alhnan, un lector in farmaceutica la Universitatea din Lancashire, pentru BBC. Aceasta ar insemna ca institutiile medicale ar putea ajusta doza pentru pacienti, individuali, inainte de imprimare. Anterior, livrarea unor astfel de medicamente personalizate ar fi fost extrem de costisitoare pentru fabricant si, implicit, pacient, a declarat Dr. Alhnan.

Imprimarea 3D functioneaza prin crearea unui strat obiect de strat. In cazul medicamentelor, imprimantele sunt adaptate pentru a produce compusi farmaceutici Astfel de metode sunt deja utilizate in domeniul sanatatii, unde medicii folosind sistemul pentru a crea implanturi personalizate pentru pacientii cu leziuni. Si stomatologii folosesc imprimante 3D pentru a crea implanturi dentare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.