Proba suplimentara, dupa concursul de rezidentiat 2015!

Proba suplimentara, dupa concursul de rezidentiat 2015!

0

Concursul de rezidentiat 2015, de duminica, 15 noiembrie, ar putea fi urmat peste sase zile de inca o proba de testare a cunostintelor, cu 100 de intrebari. Cine pot fi protagonistii ei?

Rezidentiat 2015: proba suplimentara vizeaza departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil

Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil la rezidentiat 2015 se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare. Aceasta proba consta in 100 de intrebari (concursul propriu-zis, din 15 noiembrie, se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari). Intrebarile vor fi din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, dintre cele cu doua-patru raspunsuri corecte – fiecare intrebare cu raspunsuri corecte este notata cu 5 puncte; daca la aceste intrebari candidatul marcheaza mai putin de doua sau mai mult de 4 raspunsuri, intrebarea se anuleaza (punctaj 0), se explica in publicatia de concurs. Intrebarile vor fi alcatuite cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intr-un sediu securizat.

Aceasta proba are loc in ziua de sambata, 21 noiembrie 2015, in centrul universitar in care s-a desfasurat concursul de rezidentiat 2015. Corectura se face in mod electronic in sala de concurs, in prezenta candidatilor. Rezultatele sunt folosite pentru alcatuirea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil, se arata in metodologia concursului de rezidentiat 2015.

Candidatii care nu se prezinta la proba de departajare figureaza in clasificare, la rezidentiat 2015, in ordine alfabetica, dupa ierarhizarea candidatilor care au sustinut proba de departajare.

Departajarea candidatilor in aceste situatii este necesara, caci ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor / posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Universitatile de medicina si farmacie au obligatia de a transmite, in format electronic, Ministerului Sanatatii, cu cel putin 24 de ore inainte de afisare, clasificarile definitive, in vederea emiterii ordinului ministrului sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in aceeasi zi, pe baza punctajului si a clasificarilor la rezidentiat 2015, la o data stabilita de comun acord de universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9:00 – 21:00. Candidatii se vor prezenta in centrul universitar unde au sustinut concursul de rezidentiat 2015. Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare.

Concursul de rezidentiat 2015 va fi organizat duminica, 15 noiembrie 2015, decentralizat, in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe 3.388 locuri si posturi pentru medicina, 263 locuri pentru medicina dentara si 152 locuri pentru farmacie. Inscrierile pentru rezidentiat 2015 se vor face pana la data de 23 octombrie 2015, orele 15:00, la directiile de sanatate publica sau la ministerele cu retea proprie, dupa caz.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.