Cine da proba suplimentara, dupa concursul de rezidentiat 2016!

Cine da proba suplimentara, dupa concursul de rezidentiat 2016!

0

Concursul de rezidentiat 2016, de duminica, 20 noiembrie, ar putea fi urmat peste sase zile de inca o proba de testare a cunostintelor, cu 100 de intrebari. Cine pot fi protagonistii ei?

Rezidentiat 2016: proba suplimentara pentru departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil

Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare. Aceasta proba consta in 100 de intrebari din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcatuite cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intr-un sediu securizat.

Aceasta proba are loc in ziua de sambata, 26 noiembrie 2016, in centrul universitar Bucuresti.

Corectura se face in mod electronic in sala de concurs, in prezenta candidatilor.

Rezultatele sunt folosite pentru alcatuirea unei ierarhizari a candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil. Candidatii care nu se prezinta la proba de departajare figureaza in clasificare in ordine alfabetica, dupa ierarhizarea
candidatilor care au sustinut proba de departajare.

Pentru susținerea probei de departajare nu se percepe taxa.

Departajarea candidatilor in aceste situatii este necesara, caci ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor / posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Universitatile de medicina si farmacie au obligatia de a transmite, in format electronic, Ministerului Sanatatii, cu cel putin 24 de ore inainte de afisare, clasificarile definitive, in vederea emiterii ordinului ministrului sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Rezidentiat 2016: Alegerea locurilor/posturilor

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se facein aceeasi zi, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9:00 – 21:00.

Candidatii se vor putea prezenta in unul din centrele universitare: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara.

Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, iar locurile si
posturile ramase disponibile se vor afisa pe pagina de internet la sfarsitul primei zile de repartitie.

In urma alegerii locului/postului si a centrului de pregatire in specialitate se vor inainta Ministerului Sanatatii listele nominale, inclusiv in format electronic, privind locurile/posturile, specialitatile si centrele alese si proceseleverbale ale sesiunii de alegeri (cu semnaturile candidatilor) in termen de 3 zile lucratoare.

sursa: ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.