Probleme cu inima? Ce sa faceti cand va doare in piept

Probleme cu inima? Ce sa faceti cand va doare in piept

1

Ai doar o inima, traiesti cu ea toata viata! Spune-i medicului tau… Astfel suna un set de sfaturi, puse la dispozitia celor internati la Cardiologie sau care solicita o consultatie in domeniu. Iata ce trebuie sa faci cand vei discuta cu medicul si, apoi, acasa!

Spune-i medicului tau:
– Orice te deranjeaza in prezent si nu neaparat legat de inima;
– Ce medicamente iei acum. Poti sa aduci medicamentele cu tine sau sa le notezi pe o lista. Spune-i medicului cand, pe ce perioada si in ce doze iei medicamentele.
– Daca ai observat ca ai reactii adverse la medicamente, te simti rau dupa ce le iei sau te gandesti ca ai putea alergic la ele.
– Despre schimbari de diagnostic si tratament facute de un alt medic specialist din alt domeniu decat cel de inima. Daca ai fost internat sau ai fost la diverse controale, prezinta-te cu biletul de externare, respectiv cu rezultatele de la controlul respectiv.
– Daca s-a intamplat sa ai mai frecvent dureri in piept de la ultima vizita sau daca acestea au fost mai severe.
– Daca reusesti sa faci la fel de mult efort (obosesti mai repede).

Probleme cu inima? Ce sa faceti cand va doare in piept

– Opriti orice activitate fizica sau evitati stresul emotional care v-a cauzat durerea.
– Nu fumati, mancati sau beti pentru 5-10 minute daca ati luat nitroglicerina. Daca fumati, ar trebui sa incercati sa renuntati.
– Dupa ce durerea a disparut, notati cateva detalii despre eveniment. Cat de mult a durat durerea, ce ati simtit si ce ati facut ca sa treaca?
– impartasiti aceste informatii cu medicul dumneavoastra la vizitele regulate.

Pune intrebari medicului tau! Daca nu ai inteles ceva, intreaba din nou, pentru ati explica inca o data, mai pe inteles. Daca te gandesti inca de acasa la ceva nelamuriri, scrie intrebarile pentru a nu le uita, pana cand intri la consultatie.

Nu te abate de la sfaturile si recomandarile primite de la medicul tau referitor la administrarea medicamentelor, programarea la consultatii la medici specialisti din alte domenii sau setul de analize medicale.

Noteaza-ti informatiile si recomandarile primite de la medicul tau ca sa nu le uiti si sa le ai la indemana atunci cand vei avea nevoie de ele!

Deci, nu uita: Ai doar o inima, traiesti cu ea toata viata! Regulile sunt insa valabile pentru toata lumea: atentie la ce va spune… inima, ea incearca sa va transmita putine-multe, trebuie doar sa aveti grija de ea!

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Atacurile de panica – ce sunt, cum se manifesta, tratament, preventie • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.