Problemele de auz. Cum pot fi rezolvate?

1

Trecerea timpului aduce cu sine mai multe probleme medicale. Una dintre cele mai comune, este scaderea acuitatii auditive. Practic, oamenii care ajung la o anumita varsta incep sa isi piarda auzul.

Nu este o regula, insa. Exista si o multime de tineri care isi pierd din capacitatile auditive.

Din fericire, exista solutii, unele dintre ele extrem de performante. Numarul de modele de aparate auditive este extrem de mare iar eficienta lor este si ea una foarte convingatoare. Pentru a rezolva o problema, trebuie sa fie constientizata problema. Astfel, cei care nu mai aud asa cum ar trebui sa o faca, trebuie sa treaca printr-o serie de pasi:

  • Controlul medical. Este esential sa existe o comunicare cu medicul de familie si ulterior cu un medic specialist, daca este cazul.
  • Obtinerea unei audiograme. O audiograma se obtine pe baza unui numar mai mare de teste: vorbitul in soapta, diapazon, recunoastere a cuvintelor sau acustic.
  • Alegerea solutiei optime. Poate sa fie un aparat auditiv sau poate sa fie un implant cohlear, daca afectiunea este foarte grava. Costul unui astfel de implant poate sa fie destul e mare, insa.

Care sunt criteriile de achizitie a unui aparat auditiv?

In principiu, cel mai important criteriu este recomandarea medicului. Exista si o serie de lucruri de care se poate interesa pacientul:

  • Este capacitatea aparatelor auditive de a se focusa doar catre sursa principala de sunet. Pentru a face asta, aparatul dispune de microfoane multidirectionale foarte performante. Pe comenzi.ro pot fi gasite mai multe tipuri de sisteme directionale: cele fixe, cele dinamice si cele adaptive. Cele mai performante sunt cele adaptive, care se concentreaza pe vocile din jur, indiferent de directia din care vine sunetul.
  • Capacitatea de a reduce zgomotul. Este un alt criteriu important. Exista din ce in ce mai multe aparate care au capacitatea de a diferentia zgomotul de sunet si de a il reduce pe cel din urma.
  • Modul de constructie. Pe piata pot fi gasite o multime de tipuri de aparate care mai de care mai interesante. Acestea sunt diferentiate in functie de modul in care pot fi purtate. Se diferentiaza variante principale: RIC – sunt aparatele care sunt pozitionate in spatele urechii si au un vorbitor in canalul urechii, BTE- Sunt pozitionate in spatele urechii si transmit sunetul prin intermediul unui ub, IIC, CIC sau ITE – sunt cele care pot sa intre cu usurinta in ureche.
  • In ultimii ani, tehnologia a reusit sa se dezvolte extrem de mult si sa acapareze o multime de domenii, inclusiv al sanatatii. Tocmai de aceea, aparatele auditive pot fi conectate la diverse dispozitive (calculatoare, telefoane mobile sau televizoare) direct prin bluetooth. In felul acesta se poate ajusta sunetul intr-un mod extrem de flexibil si se poate obtine o experienta perfecta.

Share.