Program de reducere a sarii din alimente

0

1254_articolÎn cadrul conferinţei de presă prilejuită de campania naţională ‘Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!’,  prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a declarat că Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente.

Politica de reducere a sării din alimente este la nivelul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune arterială, iar patru din zece români adulţi au hipertensiune arterială care dacă nu este tratată duce la complicaţii serioase pe creier, vase periferice, rinichi, a declarat Prof. dr.Maria Dorobanţu, preşedinte al Societăţii Române de Hipertensiune.

‘Această campanie este utilă pentru că hipertensiunea arterială afectează şi inima şi creierul şi în final pot duce la deces. România se află pe locul IV în ceea ce priveşte mortalitatea cardiovasculară şi la bărbaţi şi la femei. Între factorii care duc la acest lucru se află fumatul, alimentaţia nesănătoasă şi lipsa de exerciţiu’, a spust prof. dr. Bruckner.

‘Ne-am luat angajamentul să devenim mai agresivi în ceea ce priveşte educaţia pentru sănătate în mod special obezitate, scolioză, tulburări de vedere şi cariile dentare’, a spus Marius Sava.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.