Programul National Tabere Studentesti 2016: cine prinde locuri pentru vacanta de vara?

0

Un recent ordin al ministrului tineretului si sportului contine detalii legate de Programul National Tabere Studentesti 2016.

Acesta se deruleaza, la munte si la mare, prin casele de cultura ale studentilor, in perioada vacantei de vara 2016. Beneficiarii de locuri gratuite, in perioada vacantei de vara 2016, in limita fondurilor bugetare aprobate si a numarului de locuri aferente pe universitati, sunt studentii inmatriculati la forma de invatamant de zi, ce sunt finantati de la bugetul de stat, din ciclurile licenta si masterat, integralisti (studentii care au promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de scolarizare), in varsta de pana la 35 de ani. In cazul studentilor cazuri sociale, iarhizarea se face exclusiv pe baza criteriilor sociale, criteriul de student integralist nu se aplica“, se arata in metodologia privind organizarea si desfasurarea Programului National Tabere Studentesti 2016, anexa la un ordin de ministru aprobat acum cateva zile.

De notat numarul total de locuri: pentru cazurile sociale (studentii orfani de ambii parinti, proveniti din casele de copii, absolventi de licee din mediul rural, beneficiari de burse sociale etc) si cei cu rezultate deosebite la invatatura – 5.190 de locuri, pentru studentii care activeaza in cadrul caselor de cultura – 360 de locuri, iar pentru tinerii implicati in activitati de voluntariat – 450 de locuri.

Depunerea cererilor incepe in 10 mai, la secretariatele facultatilor; aceasta se poate face si prin fax, dar si prin e-mail.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.