Proiecte, campanii: Povestea mea despre sanatate si #Dreptul la fericire

Proiecte, campanii: Povestea mea despre sanatate si #Dreptul la fericire

0

Fundatia Inocenti demareaza proiectul ”Povestea mea despre sanatate – in desene si imagini!”, iar Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati incepe o alta campanie, este vorba despre #Dreptul la fericire, cu scopul de a promova drepturile copiilor cu sindrom Down – vezi detalii.

Proiectul ”Povestea mea despre sanatate — in desene si imagini!” se va derula pana in decembrie 2015

Proiectul este destinat unui un grup de cel putin 52 copii cu diferite afectiuni, internati in Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita Nasaud – Sectia pediatrie, Spitalul Orasenesc Dr. George Trifon – Nasaud, Spitalul Orasenesc Beclean. Copiii vor realiza ”Jurnale de sanatate” cu desene si fotografii, exprimand orice trairi si sentimente — suparare, frica de spitalizare, neincredere, nervozitate, din perioada internarii.

Ce doresc organizatorii? ”Realizarea ”Jurnalelor de sanatate” va avea un rol terapeutic, copiii vor fi capabili sa-si identifice si sa accepte emotiile si sentimentele legate de boala in sine care, nerecunoscute si acceptate, au o influenta negativa asupra lor, va fi diminuata frica de boala si copiii vor accepta mai usor tratamentele. Beneficiarii isi vor dezvolta creativitatea si abilitatile manuale, vor invata notiuni de tehnica fotografica. Prin faptul ca este implementat chiar de beneficiarii programului ”Viata Copilului” (copiii spitalizati) ne va ajuta si pe noi ca sa intelegem mai bine problemele cu care se confrunta, sa ne imbunatatim serviciile oferite”.

Campania #Dreptul la fericire – ”Copiii cu Sindrom Down zambesc mai mult ca oricare dintre noi”

Campania #Dreptul la fericire este dedicata Zilei Mondiale a Sindromului Down ce va avea loc pe 21 martie si se va desfasura in special in mediul online. Este ”o invitatie deschisa catre toti oamenii care cred in dreptul la fericire sa devina ambasadori ai fericirii pentru ei insisi, dar si pentru copiii cu dizabilitati din Romania”.

Evenimentul central al campaniei, intitulat #Dreptul la fericire, va avea loc joi, 19 martie, incepand cu ora 17,30, la Plaza Romania din Bucuresti si va include un concert Nadir si prietenii, o prezentare de moda cu cei mai zambitori copii cu Sindrom Down, precum si multe alte surprize care vorbesc despre fericire.

Rolul campaniei este de a promova drepturile copiilor cu sindrom Down in incercarea de schimbare a perceptiei pe care publicul din Romania o are fata de copiii cu dizabilitati.

”Copiii cu Sindrom Down zambesc mai mult ca oricare dintre noi. Zambetul lor poate fi ascuns in privire, intr-o mangaiere sau intr-o imbratisare neasteptata. si totusi, viitorul lor in Romania nu le zambeste deloc. Copiii cu Sindrom Down sunt doar copii. Nu bolnavi, nu retardati, nu periculosi. Nu trebuie ascunsi, nu trebuie izolati. Pentru mine, copiii cu Sindrom Down sunt ingeri. Pentru voi pot fi copii, prieteni si companioni. Din pacate, societatea noastra ii condamna la izolare si discriminare, dreptul lor la fericire este ingradit de un sistem legislativ defectuos, de educatie neincluziva, de abuzuri. Pentru oricare dintre noi, dreptul la fericire este la indemana, atat de la indemana, incat de multe ori uitam sa il exercitam si sa zambim. Cred ca ar trebui ca noi toti sa invatam de la copiii nostri sa ne bucuram de fiecare clipa, sa zambim mai des. si, in timp ce facem asta sa si contribuim putin la schimbarea viitorului lor”, spune Madalina Turza, presedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

Campania invita pe toata lumea sa posteze in mediul online, pe retelele de socializare, fotografii cu motivele lor de zambet si fericire sub eticheta #dreptullafericire, promovand astfel pozitivitatea si un mesaj social important, acela de sustinere a drepturilor copiilor cu sindromul Down si alte dizabilitati, care au dreptul fundamental la fericire.

Vor fi implementate si actiuni de strangere de fonduri, care sa ajute lupta pentru drepturile copiilor cu dizabilitati.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.