Proiectul Competitivitate pentru inima copiilor - CORDISPED

Proiectul Competitivitate pentru inima copiilor – CORDISPED

0

Finantare de peste 21,6 milioane de lei, insemnand mai bine de 4,7 milioane de euro, pentru proiectul Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie si chirurgie cardiovasculara pediatrica – CORDISPED. Vor fi specializate aproape 200 de medici si asistente si vor fi achizitionate echipamente performante. Durata proiectului: pana in decembrie 2015.

Universitatea de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures a anuntat castigarea proiectului CORDISPED, in cadrul Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane. In acest proiect, Universitatea de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures este lider de proiect, el fiind derulat in parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Tirgu Mures si cu Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca.

Prof.univ.dr.Leonard Azamfirei, legat de proiectul CORDISPED: la Targu Mures exista cel mai performant centru de terapie a chirurgiei cardiace pentru copiii

”Acest proiect are un obiectiv dublu, pe de o parte formare resursei umane a nivel de tara, pe zona de invatamant si de practica medicala pe cardiologia pediatrica si chirurgia cardiaca (…)Se vor instrui 70 de medici din zona de chirurgie cardiaca si stiintele conexe, anestezie si terapie intensiva, cardiologie pediatrica, precum si 120 de asistente medicale care lucreaza in acest domeniu”, a declarat rectorul UMF din Targu Mures, prof.univ.dr. Leonard Azamfirei, citat de Adevarul.

“Mi se pare important acest proiect ( CORDISPED) care vine ca o recunoastere a faptului ca la Targu Mures exista in acest moment in tara cel mai performant – de altfel singurul – centru de terapie a chirurgiei cardiace pentru copii. Este un lucru recunoscut, avem specialisti foarte buni si faptul ca noi dam tonul in tara se asociaza foarte bine cu acest proiect pe care l-am castigat. Am convingerea ca specialistii nostri de la IBCvT, de la UMF, multi dintre ei sunt in egala masura si cadre didactice si medici, vor face ca acest proiect care trebuie sa se incheie in decembrie 2015 sa fie un proiect de succes”, a mai spus Leonard Azamfirei legat de proiectul Competitivitate pentru inima copiilor – CORDISPED, potrivit medicalmanager.ro.

Semnarea contractului de finantare a proiectului CORDISPED va avea loc marti, 24 februarie.

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.