Proiectul CORDISPED - incepe selectia! Precizari pentru medici specialisti, primari, rezidenti, dar si asistente

Proiectul CORDISPED – incepe selectia! Precizari pentru medici specialisti, primari, rezidenti, dar si asistente

0

Incepe selectia grupului tinta in cadrul proiectului Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie si chirurgie cardiovasculara pediatrica – CORDISPED – vezi intreg calendarul! Grupul tinta al CORDISPED il reprezinta personalul medical, respectiv 75 de medici – specialisti, primari, rezidenti – si 160 de asistenti medicali, provenind in principal din unitati sanitare din Tirgu Mures, Cluj Napoca, Timisoara, Bucuresti.

Ce presupune CORDISPED

CORDISPED – obiectivul general al proiectului este imbunanatirea competitivitatii si adaptabilitatii personalului medical in domeniul cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare pediatrice si conexe prin dezvoltarea si furnizarea de formare profesionala specifica de calitate si acces la proceduri si tehnologii avansate pentru 75 de medici si 160 de asistente medicale.

Principalul rezultat al proiectului CORDISPED consta in dezvoltarea unui pachet de formare complex, integrat si personalizat care, din punct de vedere al continutului, abordeaza toate fazele actului medical (diagnostic, interventie chirurgicala si tratament pre si post operatoriu) si care vizeaza toate categoriile de personal medical implicat in realizarea actului medical (medici specialisti / primari / rezidenti si asistenti medicali) din specialitati relevante pentru CCCV pediatrica (cardiologie, cardiologie interventionala, neonatologie, ATI, radiologie si imagistica cord, chirurgie cardiovasculara, electrofiziologie, pediatrie).

Grupul tinta CORDISPED este format din personal medical incadrat in unitati sanitare cu paturi: medici specialisti, primari, medici rezidenti din ani terminali si asistenti medicali din urmatoarele specialitati – cardiologie pediatrica, cateterism interventional, chirurgie cardiovasculara, ATI, neonatologie/pediatrie, radiologie si imagistica din unitati sanitare din domeniul proiectului. Grupul tinta va participa la activitati de formare profesionala in domeniul cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare pediatrice si conexe.

Selectia grupului tinta CORDISPED se va derula in perioada 4-20 martie 2015, dupa urmatorul calendar

04.03.2015 Publicarea metodologiei de selectie a grupului tinta
05.03.2015 – 17.03.2015 Depunerea dosarelor candidatilor in vederea selectiei
17.03.2015 – 19.03.2015 Evaluarea dosarelor
19.03.2015 Afisarea rezultatelor selectiei
20.03.2015 Depunerea eventualelor contestatii
21.03.2015 Afisarea rezultatelor finale
22.03.2015 – 23.03.2015 Inregistrarea grupului tinta si semnarea contractelor de formare

Contractul de finantare pentru CORDISPED a fost semnat in 24 februarie de UMFT Tirgu Mures, proiectul fiind derulat in parteneriat cu cu Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Tirgu Mures si UMF ”Iuliu Hateganu” Cluj Napoca. Proiectul CORDISPED trebuie implementat pana in 24.12.2015. Valoarea proiectului CORDISPED depaseste 22 de milioane de lei, mai bine de 21,6 de milioane de lei reprezentand asistenta financiara nerambursabila.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.