Psihologii, obligati sa cumpere timbre profesionale in valoare de minimum 200 de lei pe luna

0

1019_articolDe la 1 aprilie va intra în vigoare o nouă dispoziţie prin care  toţi psihologii din România sunt obligaţi să cumpere de la Poşta Română timbre profesionale în valoare de minimum 200 de lei pe lună, pe care trebuie să le folosească pe orice document emis de ei, de la adeverinţe până la trimiteri.

“Pentru această măsură aberantă, care ne ia degeaba bani din buzunare, nu a fost consultat nici un psihoterapeut şi peste 2.000 de specialişti au semnat deja o petiţie pentru eliminarea ei”, ne-a spus Bebe Mihăescu, membru în Colegiul Psihologilor din România.

Timbrele profesionale se pot achiziţiona de către psihologii care îşi desfăşoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei de la oficiul poştal din judeţul în care au stabilit sediul profesional, astfel cum este indicat pe site-ul www.copsi.ro.

Psihologii salariaţi în cadrul structurilor de psihologie avizate îşi pot achiziţiona timbrele profesionale de la oficiul poştal din judeţul în care au stabilit sediul profesional. Excepţia de la regulile de achiziţionare o fac psihologii din judeţul Ilfov, care sunt arondaţi şi oficiilor poştale din Municipiul Bucureşti. Măsura privind obligaţia utilizării timbrelor profesionale intra în vigoare de la data de 1 aprilie 2012. Timbrele profesionale deja achiziţionate pot fi utilizate de către psihologi în perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2012.

Pentru prima fază a implementării măsurii dispuse prin Dispoziţia preşedintelui CPR nr. 1/2012 şi în vederea asigurării unui număr de timbre suficient pentru toţi psihologii, numărul de timbre profesionale ce pot fi achiziţionate de către titularul unei forme de exercitare a profesiei este de maxim 200 de buc. /lună, urmând că ulterior, în funcţie de necesarul curent, să poată achiziţiona un număr suplimentar, raportat la timpul de lucru.

Colegiul Psihologilor din România va asigura necesarul de timbre profesionale pentru toţi psihologii înregistraţi într-o formă de exercitare a profesiei. În acest sens, a fost suplimentat stocul de timbre profesionale cu un număr de 60.000 de buc., urmând ca, pe baza necesarului transmis, să fie asigurat un stoc adecvat implementării noului sistem de evidenta profesională.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.