Purtați masca corectă, cum trebuie – dincolo de a fi obligatorie, vă poate proteja

1

Masca facială a devenit, se pare, un accesoriu indispensabil în zilele noastre. Este impusă conform legii spre a fi purtată inclusiv de către copii, toți cei care au împlinit deja vârsta de 5 ani, chiar și în aer liber, în zone aglomerate mai ales. Există însă și voci care afirmă că masca nu ar avea rol protector, subestimează ceea ce trebuie să poarte și fac alegeri fără o bază de cunoștințe despre ce este mai bine de ales și de ce.

Preferați producătorii autohtoni privind stocul de măști faciale necesare

Vremurile pe care le trăim cer o adaptare la un alt ritm. Așa se face că pe piața locală, un producător de textile și-a extins gama de produse și a dat start producerii de mastile medicale încă din primăvară. Pandemia a fost un stimul în acest sens, iar ce a urmat a fost o lecție despre perfecționare.

Pe numele său CONELTEX, producător de textile cu fabrica în Suceava, a urmat demersurile pentru ca măștile create să fie și avizate. Și a obținut în cele din urmă ce și-a propus. Deține deci la ora actuală un loc în rândul producătorilor autohtoni de măști medicale, fiind printre puținii care au și avizul Ministerului Sănătății. Produce seturi a câte 50 de bucăți și se distinge și prin calitatea superioară a acestora. Iată cum!

Măști mai bune decât cele din import

Trebuie spus despre producția de la Coneltex că se distinge și din punct de vedere al calității. Măștile de import au un material filtrant mai subțire, de 20 până la 25 grame pe metrul pătrat. Cele produse de Coneltex au 100 g/mp. Cu toate acestea, prețul nu este unul mai mare.
Le vinde în cadrul paginii oficiale, coneltex.ro, la un preț modic per cutie. 50 de lei, însă cu reduceri constante ce le aplică, ajunge să le ofere publicului și cu 30 de lei cutia. Pot fi achiziționate câte cutii își dorește fiecare, dat fiind că produce zilnic până la 15.000 de măști. Suficiente pentru toată lumea. Și se pare că cine a descoperit acest producător nu a întârziat să facă și comandă. Așadar, măștile Coneltex au ajuns peste tot în țară.
Vorbim despre măști faciale medicale, M100, clasa I. Sunt albe, dispuse în 3 straturi, cu elastice pe laterale, acoperă perfect căile respiratorii. Atenție, sunt de unică folosință.

Cum să purtați masca corect

Înainte de a utiliza masca, spălați mâinile, dezinfectați mâinile dacă este posibil. Apăsăți banda de sus a măștii pentru o acoperire optimă a nasului. Iar când o veți da jos, încercați să nu atingeți partea exterioară, spălați și dezinfectați mâinile. Partea colorată este întotdeauna spre exterior.
Măștile nu pot opri virusul, însă în mod cert pot limita răspândirea lui, pentru ca particulele lichide ce conțin virusul de la o persoană infectată să ajungă pe suprafețe, în aer și spre alte persoane. Cât despre tipologia măștilor, fiți atenți că cele eficiente au un material filtrant. Cele din bumbac simple, cele textile sunt aproape inutile.

Contact Coneltex:

Strada Grigore Alexandru Ghica, număr 18, Suceava
0735 194 314

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Purtați masca corectă, cum trebuie – dincolo de a fi obligatorie, vă poate proteja • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.