Raed Arafat: Daca as fi avut un copil…

0

Luat la tinta in criza Colectiv, secretarul de stat Raed Arafat reactioneaza: s-a gresit din partea celor care… Intre timp, numarul deceselor a ajuns la 53!

Raed Arafat e categoric in privinta calitatii serviciilor medicale oferite in spitalele dn Romania: “Daca as fi avut un copil, l-as fi dus la unul din spitalele din Bucuresti, pentru ca nu aveam in alta parte unde sa il duc”, citat de Agerpres.

Si totusi, de ce ranitii din Colectiv au fost transferati in strainatate? – unii sustin ca s-a facut cu intarziere. Raed Arafat explica: “Este un departament al Comisiei Europene care monitorizeaza dezastrele. Cand o tara are nevoie de ajutor, il declanseaza si cere ajutorul, participa toate tarile. In secunda in care il ofera tu trebuie sa spui: accept sau refuz. (…) Sunt situatii care merg pe bilaterale si sunt situatii cand declansezi. Ei automat sunt pregatiti. Pentru ca ai un numar de arsi intr-o tara nu este un caz tipic de declansare al mecanismului. Nu este un caz tipic de a solicita prin mecanism ajutorul. Atunci am mers pe bilateral. Noi avem oferite locuri acum mult mai multe decat ne trebuie. Problema este transportabilitatea pacientilor. Nu am lipsa de locuri”.

Raed Arafat: S-a gresit din partea celor care…

“Hai sa luam interventia – nu s-a gresit, haideti sa luam gestionarea la nivelul spitalelornu s-a gresit in situatia de dezastre, asta a fost o situatie de dezastre. S-a gresit din partea celor care arata cu degetul peste tot si acuza fara sa aiba informatii complete. Toata lumea are dreptul sa acuze. Noi, in Romania, in loc sa fim cu totii sudati pentru a face ceva, noi am creat doua tabere si am inceput sa aratam cu degetul”, a afirmat Raed Arafat.

Raed Arafat, unul dintre cei aratati cu degetul

Alianta Medicilor a dezlantuit un atac vehement impotiva sefilor din Sanatate pentru modul in care au gestionat criza pacientilor in cazul incendiului din clubul bucurestean Colectiv: Nu avem dotari, camere sterile, unitati de arsi. Nu suntem pregatiti cu personal si nu intelegem de ce nu s-a detasat personal de la unitatile spitalicesti din Romania pentru a suplini deficitul din Bucuresti. Iar daca ne cunoastem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipa din strainatate? Dotarile nu se rezuma doar la materiale sanitare, e nevoie de conditii aseptice ridicate pe care, din pacate, nici un spital public din Romania nu le are. Transferurile pacientilor s-au facut doar la insistenta ONG-urilor din Romania care au pus presiune pe Ministerul Sanatatii si pe managementul spitalelor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societatii civile, a cetatenilor romani din diaspora.

“Protestam public impotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascar, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute noua au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara”, a transmis Alianta Medicilor.

Numarul decedatilor a ajuns la 53

Inca doua persoane internate in stare critica la spitalul Floreasca, cu arsuri pe 60% din corp si intoxicatii cu monoxid de carbon si acid cianhidric, au decedat in cursul noptii de miercuri spre joi. Miercuri seara a incetat din viata si Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, cea care sustinea un concert in acel club. Cantaretul a decedat in ziua in care a fost transferat intr-o clinica medicala din Franta, precizeaza HotNews. Numarul deceselor se ridica la 53, iar alte circa de 70 de persoane, multe in stare grava sau critica, sunt internate in spital.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.