Razboi pe fata legat de medicamentele generice

Razboi pe fata legat de medicamentele generice, produse in Romania: ce a anuntat o importanta companie!

0

O importanta companie din domeniul farmaceutic reactioneaza dur impotriva unui cunoscut medic, dupa declaratia acestuia referitoare la medicamentele generice, produse in Romania!

„Eu, cand ma mai duc prin SUA, aduc antitermice de acolo, pentru ca sunt mult mai eficiente. E foarte simplu. si apoi cand vezi ca un antibiotic nu merge si aduci un alt antibiotic cu acelasi nume al substantei de baza si functioneaza, ce parere aveti? Sunt convins ca fiecare vrea sa-si protejeze un business. si asa le spun mereu… Cei care vreti ca cele mai ieftine medicamente sa fie in spitale, poate le-ati vrea pentru copiii dumneavoastra…”, a afirmat Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva nou-nascuti in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M.S. Curie” din Bucuresti, intr-o declaratie la Digi24.

“Afirmatiile facute de dr. Catalin Cirstoveanu referitoare la lipsa de efect a unei intregi clase de antibiotice, medicamente generice, fabricate in Romania sunt de o gravitate extrema. In declaratiile domnului doctor nu sunt indicate dovezi stiintifice realizate in conformitate cu regulile de buna practica in studiul clinic, dovezi pe care sa le fi adus la cunostinta conducerii Spitalului “MS Curie”, Colegiului Medicilor sau autoritatilor din Romania, astfel incat aceste opinii nefondate facute publice pot crea confuzie si incertitudine in special in randul pacientilor”, transmite compania Antibiotice SA.

“…in lipsa unor dovezi stiintifice fundamentate, pe care deja le-am solicitat conducerii Spitalului “MS Curie”, respectiv domnului Manager Daniel Buzatu, vom actiona in judecata atat persoana care a formulat opiniile cu privire la lipsa de efecte a medicamentelor generice si la “efectul placebo” al unor antibiotice, cat si spitalul in cadrul caruia au fost facute publice afirmatiile”, anunta Antibiotice SA, care sustine ca aceste opinii pot aduce prejudicii importante sistemului de sanatate, pacientilor si producatorilor de medicamente generice din Romania.

Compania precizeaza ca medicamentele sale, inclusiv cele antiinfectioase, sunt autorizate pentru punere in piata de autoritatile nationale de reglementare din Europa, inclusiv din Romania, Statele Unite ale Americii, precum si din alte 40 de tari ale lumii, pe baza evaluarii documentatiei medicamentului, intocmita in conformitate cu cerintele de calitate impuse de aceste autoritati.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.