Reabilitarea sectiilor de obstetrica si neonatologie din Spitalul Municipal Radauti

0

681_articolPână la sfârşitul acestui an, secţiile de obstetrică şi neonatologie ale Spitalului Municipal Rădăuţi vor fi reabilitate, în cadrul unui program al Ministerului Sănătăţii şi Băncii Mondiale.

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţiia semnat la sfârşitul acestei săptămâni contractul cu societatea de construcţii  care a câştigat licitaţia pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din spitalul rădăuţean, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi a normelor europene.

Suprafaţa care va fi reabilitată este de peste 900 m2.

Vor fi realizate lucrări de rezistenţă mecanică şi stabilitate, securitate la incendiu, igienă, siguranţă în exploatare, protecţie împotriva zgomotului, economie de energie şi izolare termică.

Valoarea totală a contractului este de 4.607.476 leişi se realizează în cadrul Proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a 2-a, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Procedura de achiziţie s-a desfăşurat conform cerinţelor Băncii Mondiale şi a fost supravegheată de experţii acestei instituţii.

În perioada 2010-2011, în cadrul proiectului derulat cu Banca Mondială, au mai fost reabilitate încă 5 maternităţi în Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Brăila.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.