Premiera medicala nationala la Spitalul European Polisano

Reconstructia costala cu implanturi din titan – premiera medicala nationala la Spitalul European Polisano

1

Un barbat in varsta de 51 de ani, victima unui accident rutier soldat cu distrugerea peretelui toracic si leziuni pulmonare asociate a primit o noua sansa la viata, printr-o reconstructie costala cu implanturi din titan – o procedura de chirurgie toracica realizata in premiera nationala la Spitalul European Polisano din Sibiu.

Doua premiere medicale: o premiera medicala nationala si o premiera medicala mondiala

Echipa medicala care s-a ocupat de acest caz a fost condusa de doctorul Victor Costache, un chirurg cu o bogata experienta in Romania si Franta, avand la activ peste 2.000 de interventii chirurgicale, din care mai mult de jumatate pe cord deschis. In ultimul an, dr. Victor Costache a realizat o alta premiera medicala nationala (prima protezare valvulara aortica cu valva Perceval S – decembrie 2013) precum si o premiera medicala mondiala (prima endoprotezare aortica cu MFM Streamliner – aprilie 2014).

„Prin introducerea acestei tehnici moderne in Romania, pacientii cu traumatisme toracice au acum sansa unei recuperari usoare si fara complicatii. Datorita experientei echipei chirurgicale si a aparaturii ultra-moderne, interventia realizata astazi a durat aproximativ 2 ore. Pacientul a fost trezit imediat dupa interventie. Va fi supravegheat o zi in reanimare, dupa care va ramane internat inca 4-5 zile” a declarat dr. Victor Costache, seful departamentului de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica din cadrul spitalului.

In ce a constat premiera medicala

Reconstructia costala cu implanturi din titan este o tehnica noua, aparuta in Europa in 2010-2011. Primele interventii in Franta au fost realizate tot de dr. Victor Costache, acesta detinand in 2013, inainte de intoarcerea in tara, recordul la numarul de interventii de acest tip din Franta (12 cazuri).

Interventia se adreseaza pacientilor care au suferit un traumatism toracic major, soldat cu aparitia mai multor fracturi costale etajate, asociate cu deformare importanta a peretelui toracic. Pacientii care ajung in aceasta situatie in urma unui accident, pot dezvolta diverse complicatii la nivelul peretelui toracic si a organelor intratoracice, ajungand ca pe termen lung sa sufere de dureri cronice si de deformari importante ale peretelui toracic.

Printr-o reconstructie de acest tip, pacientul poate reveni la o situatie medicala similara celei anterioare accidentului. In plus, datorita tehnicii inovatoare, se reduce foarte mult durata de internare, prevenind in acelasi timp aparitia unor complicatii intraspitalicesti. Pe termen lung, interventia faciliteaza o integrare rapida socioprofesionala a pacientului.

Sectia de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica din cadrul Spitalului European Polisano este dotata cu angiografe de ultima generatie, oferind servicii de maxima complexitate pentru tratamentul infarctului miocardic acut, a bolilor ischemice cardiace, coronarografii, arteriografii, angioplastii, endoprotezari de anevrism de aorta, dar si interventii chirurgicale minim invazive precum implant de stimulatoare, de fibrilatoare cardiace, sisteme de resincronizare, ablatii, studii de electrofiziologie. De asemenea, sfera terapiei endovasculare se extinde si la interventii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinara fiind in beneficiul pacientilor.

Spitalul European Polisano face parte din grupul de firme Polisano, cu activitati in productia de medicamente (fabrica Polipharma Industries), distributie de medicamente (distribuitorul de medicamente Polisano si retelele de farmacii Polisano Pharma si Reteta), servicii medicale prestate printr-o retea de clinici si spitale la Sibiu, Bucuresti, Miercurea Ciuc. Cu 2000 de angajati, grupul de firme a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 400 milioane euro. La sfarsitul lunii august conducerea operationala a firmelor din grupul Polisano, ce include si administrarea Spitalului European Polisano, a fost preluata de avocatul Remus Borza.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Premiera mondiala: malformatie congenitala cardiaca complexa rezolvata endoscopic de catre echipa Polisano-MedLife • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.