Redeschiderea spitalelor pentru pacienţii non-COVID-19 se va face in doua etape

Redeschiderea spitalelor pentru pacienţii non-COVID-19 se va face in doua etape

1

Spitalele vor fi redeschise pentru pacientii non-COVID in doua etape, care vor tine cont de incidenta cazurilor din fiecare judet si de numarul de paturi ocupate din fiecare unitate sanitara, a anuntat ministrul Sanatatii.

Redeschiderea sectiilor se va face in doua etape

„In etapa 1, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a cere reducerea numarului de paturi Covid sunt: o rata de incidenta la nivelul judetului mai mica de la 1 la mie si o rata de ocupare a paturilor din unitatea sanitara respectiva, pentru pacientii confirmati cu Covid, sub 50%. Etapa a doua de scadere, care urmeaza dupa un minim de 30 de zile si in cazuri speciale dupa o perioada mai scurta de timp, poate fi aplicata daca rata de incidenta la nivelul judetului este mai mica de 0,5, iar rata de ocupare a paturilor este sub 50%”, a declarat Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii.

Directiile de Sanatate Publica pot aproba in prima etapa o reducere a numarului de paturi de pana la 50% pentru spitalele de Boli Infectioase si de Pneumoftiziologie si de pana la 30% pentru spitalele care nu sunt inalt specializate in tratarea pacientilor cu COVID-19, a mai precizat ministrul.

„In etapa a doua de scadere procentul paturilor destinate pacientilor Covid scade cu 30% pentru spitalele inalt specializate si cu pana la 15% pentru celelalte”, a spus Ioana Mihaila.

Ministrul Sanatatii a precizat ca paturile pentru pacientii infectati cu noul coronavirus sunt pastrate „ fiecare spital sa poata sa ingrijieasca pacientii care s-au internat in spitalul respectiv pentru alta patologie daca se pozitiveaza pe parcursul internarii, sa nu fie nevoiti sa-i transfere”.

Pe dealta parte, a mai spus ministrul, paturile pentru pacientii cu COVID-19 vor fi pastrate si in venetualitatea in care pandemia va cere revenirea la situatia anterioara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Redeschiderea spitalelor pentru pacienţii non-COVID-19 se va face in doua etape • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.