Remediu pentru mahmureala

Remediu pentru mahmureala: ce trebuie sa consumi ca sa diminuezi simptomele de a doua zi

0

Cum putem diminua efectele alcoolului de a doua zi consumand un fruct care este de sezon? Octombrie este sezonul perelor, sa vedem cum pot ajuta in caz de mahmureala.

Potrivit unui studiu finantat si realizat de guvernul din Australia, perele din Asia pot preveni simptomele dupa o noapte de betie.

Perele – beneficii pentru sanatate

Perele au nenumarate beneficii pentru sanatate care includ reducerea nivelului de colesterol, alinarea constipatiei, si ofera efecte antiinflamatorii.

Cercetatorii au anuntat prima oara legatura dintre pere si mahmureala in iulie 2015. Acestia au descoperit beneficiile la o bautura de suc ​​de pere care a consumat-o cineva care suferea de mahmureala.

“Simptomele mahmurelii au fost reduse semnificativ in grupul de oameni care au consumat pere, comparativ cu cei care au consumat o bautura placebo”, a declarat autorul principal al studiului Manny Noakes, director de cercetare de nutritie si sanatate la Commonwealth.

Perele trebuie consumate inainte de a se instala mahmureala

Acum, cercetatorii spun ca atat sucul de pere cat si fructul consumat ca atare ofera aceleasi beneficii de protectie. Dar daca fructul este consumat dupa ce se instaleaza mahmureala de a doua zi acesta nu mai are efect. Efectul este garantat doar daca se consuma pere sau suc din pere inainte de a incepe sa se consume alcool.

Alcoolul provoaca un cocktail de simptome nedorite in interiorul corpului. Alcoolul declanseaza un efect de domino de raspunsuri inflamatorii in sistemul imunitar, care produc simptome fizice, cum ar fi incapacitatea de a se concentra, probleme de memorie, scaderea poftei de mancare, sau pierderea de interes in activitatile de zi cu zi.

Alcoolul, de asemenea, face ca stomacul sa produca mai mult acid, care poate duce la dureri abdominale, greata sau varsaturi.

Pe langa pere mai sunt si alte alimente care au aproape acelasi efect: de exemplu un Bloody Mary: vitamina C din sucul de rosii accelereaza procesul de recuperare.

O banana ar putea fi, de asemenea, benefica pentru organism, deoarece cu cat bei mai mult, cu atat mai mult vei deveni deshidratat, organismul pierde apa si potasiu, care poate duce, de asemenea, la crampe, greata si varsaturi.

Merele, de asemenea, ofera un efect similar, datorita antioxidantilor sale, zaharuri, fructoza si magneziu, care ajuta la accelerarea procesului natural de detoxifiere.

Fie ca este vorba de o para sau altele, aceste fructe sunt capabile sa combata simptomele produse de mahmureala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.