Investitie de peste 1 milion de euro intr-un centru medical din Timisoara care promite rezolvarea tuturor cazurilor de infertilitate de cuplu (FOTO/VIDEO)

1

Primul Centru de Reproducere Umana Asistata adaptat celor mai inalte standarde europene in domeniu a fost acreditat pentru  implementarea sistemului Clean Room Certificat si pentru Blocul Operator si Laboratorul de Fertilizare in Vitro.

“In Romania in ultimii 20 de ani natalitatea este in continua scadere. Acest lucru se intampla in special in partea de vest a tarii. In aceste conditii consider ca trebuie sa fie o prioritate pentru noi toti, in special pentru noi, ginecologii, sa ajutam cumva la cresterea natalitatii. Patologia infertilitatii este foarte variata. Marea majoritate a patologiei se poate realiza la nivel de clinica de obstetrica-giecologie de catre orice medic specialist de obstetrica ginecologie. In anumite situatii insa, nu se poate realiza acest lucru decat prin tehnici de reproducere umana asistata, respectiv inseminare intrauterina sau fertilizare in vitro. In acest sens intervenim noi cu clinicile specializate unde putem rezolva aceste probleme.”, a declarat dr. Florin Dorneanu, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecializare reproducere umana asistata.

fertilizare in vitro

Cu o investitie de peste 1.000.000 de euro centrul a fost dotat cu aparatura performanta care permite rezolvarea tuturor cazurilor de infertilitate de cuplu, indiferent de patologie.

“Rata de succes variaza foarte mult, in functie de mai multe conditii, in principal de varsta femeii si de tipul de patologie. In centrul nostru rata de succes se situeaza in jur de 34 la suta per global, pe programul national, unde cazurile sunt selectate, in principal in functie de varsta, rata este de 46 la suta. Ne situam cu aceasta rata putin peste media europeana.”, a declarat dr. Florin Dorneanu, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecializare reproducere umana asistata.

Acordarea unei proceduri gratuite de reproducere umana asistata

Totodata, este singurul Centru de Reproducere Umana Asistata din Romania care dispune de doua laboratoare complet utilate permitand gestionarea in paralel si a cuplurilor cu patologie infectioasa.

Centrul de reproducere umana asistata lanseaza totodata si programul lunar de acordare a unei proceduri gratuite de reproducere umana asistata, pentru cuplurile cu venituri mici, care au fost diagnosticate cu probleme de fertilitate.

“De cativa ani de zile Ministerul Sanatatii are un subprogram de finantare a anumitor proceduri de fertilizare in vitro. Sunt cupluri care beneficieaza de o finantare din partea statului. Noi suntem inclusi in acest program Statul finanteaza aproximativ jumatate din costul unei proceduri.”, a declarat dr. Florin Dorneanu, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecializare reproducere umana asistata.

Costurile pentru o procedura de fertilizare in vitro, cu tot cu tratament, poate sa ajunga undeva intre 3000 si 5000 de euro.

FIV

Echipa multidisciplinara, sub coordonarea doctorului Florin Dorneanu, este formata din cadre cu vasta experienta in toate specialitatile implicate in infertilitatea de cuplu: obstetrica-ginecologie, embriologie, andrologie, endocrinologie, genetica, hematologie, nutritie, psihologie.

fertilizare in vitro

Cu peste 350 de proceduri FIV pe an, Centrul de Reproducere Umana Asistata Gynatal, se pozitioneaza in topul clinicilor din Romania si se doreste a fi la nivelul celor mai moderne centre de acest fel din Europa, capabil sa asigure cele mai adecvate tratamente pentru tratarea infertilitatii.

fertilizare in vitroAstfel, pacientii romani pot apela cu incredere la serviciile Clinicii Gynatal, stiut fiind ca o mare parte a pacientilor inca se adreseza altor centre din strainatate.

fertilizare in vitro

GALERIE FOTO:

Share.