Restaurantele din Romania s-ar putea deschide si in interior, din iunie

1

Reprezentantii din industria HORECA se gandesc sa permita accesul clientilor in restaurant, la o capacitate de pana la 50%. Pentru asta iau in calcul testarea clientilor pentru a putea functiona in siguranta.

Costul testelor, care este cuprins intre 2 si 3 euro, va fi suportat de operatorii economici, spune Dragos Petrescu, secretar general al Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor.  Cei care s-au vaccinat intre timp sau au trecut prin boala nu vor fi testate.

„Luam in considerare testarea, testarea de catre operatori pe costurile operatorilor. Nu discutam aici de un potential cost pentru cetatenii României. Nu ne asteptam ca toti clientii nostri sa urmeze a fi testati pentru ca avem o categorie suficient de mare care s-a vaccinat, avem o categorie suficient de mare de oameni care au trecut prin boala.”

Clientii nu vor plati niciun leu in plus

„Evident ca orice cost care e suportat de operator se regaseste cumva, dar nu vor creste preturile datorita acestor costuri. Ni le vom asuma noi, cu scopul de a creste volumul, de a creste circulatia turistica in unitatile noastre”, a declarat Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere.

Reprezentantii din domeniul HORECA au discutat, marti, la Guvern masurile care pot fi luate astfel incât industria sa fie repornita de la 1 iunie, termenul avansat de Florin Citu pentru relansarea activitatilor afectate de pandemie.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Restaurantele din Romania s-ar putea deschide si in interior, din iunie • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.