Reteta impotriva caderii parului si matretii: cu usturoi!

0

Daca puteti ignora mirosul de usturoi, iata o reteta care va ajuta daca va cade parul ori aveti matreata. Reteta poate fi pusa usor in practica, acasa, si costa putin!

Preparat cu usturoi si ulei de masline – cum se procedeaza?

Curatati, tocati, zdrobiti si apoi faceti un piure din cinci catei de usturoi. Se adaugă 50 ml de ulei de măsline. Se amestecă bine si se lasă timp de una-doua zile la temperatura camerei.

Cum o aplicati?

Aplicati acest mix usturoi – ulei de masline pe păr, la radacina firelor de par. Masati usor scalpul si lasati preparatul sa-si faca efectul timp de 30-60 minute. Clătiti si spalat parul cu un sampon obisnuit. Folositi alte produse cosmetice daca aveti senzatia ca parul va miroase a usturoi.

Cum functionează mixul usturoi – ulei de masline?

Preparatul pe baza de usturoi are efect in stimularea microcirculatiei sanguine la nivelul capului, restabileste vitalitatea radacinilor firelor de par, stimuleaza cresterea lor si ajuta la încetinirea pierderii podoabei capilare. Un alt avantaj: datorită proprietatilor sale antibacteriene, preparatul cu usturoi curata scalpul si inlatura matreata. Reteta la care se refera metronews.fr provine din volumul “L’ail malin”, de Alix Lefief-Delcourt.

In ciuda mirosului neplacut al respiratiei, dupa consumul de usturoi, si al arsurilor invocate de unii, leguma are proprietati terapeutice nebanuite: este catalogat drept cel mai puternic antibiotic natural, ajuta la prevenirea bolilor de inima – are efect in hipertensiunea arteriala, poate ajuta in bolile de stomac, constipatie si in multe altele. Contine numeroase vitamine si substante minerale. Potrivit unor studii, previne obezitatea si are efect chiar si impotrva impotentei!

Share.

Leave A Reply