Se vor suplimenta posturile de rezidenti in cabinetele de medicina de familie

1

Se vor suplimenta posturile de rezidenti in cabinetele de medicina de familie, anunta Ministru Sanatatii, Sorina Pintea. Luni a fost semnat un memorandum cu Ministerul Finantelor pentru suplimentarea locurilor de rezidenti in cabinetele de medicina de familie, pentru aceia care au luat punctaj de trecere la examenul de rezidentiat, dar nu au obtinut un post.

Cei 400 de medici rezidenti au posibilitatea sa ocupe un loc sau post

“Am promis ca ne vom ocupa de soarta celor 400 de candidati, care au obtinut punctaj de trecere la examenul de rezidentiat, dar fara posibilitatea de a ocupa un loc sau post. La mijlocul lunii februarie m-am intalnit cu rectorii de medicina si farmacie si am discutat despre situatia acestor rezidenti. Astazi a fost incheiat un memorandum cu ministerul Finantelor, prin care suplimentam numarul de posturi pentru medicina de familie pentru acei rezidenti care au promovat examenul de rezidentiat”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Totodata, ministrul Sanatatii anunta ca salariile rezidentilor au fost marite ca urmare a intrarii in vigoare a Legii Salarizarii Unitare, astfel incat, un medic rezident anul VI – VII, care lucreaza intr-un spital va avea o crestere de la 4.087 la 7.900. Un medic rezident anul IV – V va beneficia de o cestere de la 3.386 la 7.300 de lei, iar un medic anul III va incasa 6.700 de lei, avand un salt de la 3.294.

sursa

Share.