Rezidentiat 2014 – concurs desfasurat fara incidente majore (VIDEO)

0

Concursul de rezidentiat desfasurat, astazi, la Timisoara, a avut loc fara nici un incident major pe durata celor patru ore de examen, dupa cum afirma membrii comisiei.

“Locurile au fost pe cele trei directii, Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, cele mai putine au fost la farmacie unde am avut 25 de candidati pe sapte locuri, doi nu s-au prezentat. La Medicina Dentara am avut 150 de candidati pe 55 locuri cu un absent. La Medicina Generala 470 pe 457 de locuri. Organizarea a fost buna, candidatii au venit la ora stabilita si s-a putut petrece totul conform planificarii si metodologiei Ministerului Sanatatii, respectiv a Comisiei de Rezidentiat din Universitate.”, a spus  prof.univ. Andrei Motoc, membru comisie de Rezidentiat.

O candidata a avut nevoie de ingrijiri medicale deoarece a lesinat in timpul concursului. Din nefericire pentru ea, nu a mai putut sa finalizeze acest examen.

“Un singur mic incident, am avut o candidata care a lesinat la un moment dat, permanent am avut la dispozitie tot ce trebuie ca sa nu avem incidente sau accidente majore. A incercat, dar pana la urma a renuntat. Conform regulii, in primele trei ore cine iese e considerat retras, indiferent din ce motiv. In ultima ora daca cineva se retrage i se considera grila cu punctele pe care le-a marcat corect pana in acel moment, considerandu-se ca intr-o ora nu se pot copia sau influenta atatea intrebari cate sunt. In urmatoarele doua zile urmeaza contestatiile si sa afisam rezultatele definitive. De altfel, in acest moment, se petrece corectura in Sali, de fata cu candidatii, fiecare grila este scanata in fata comisiei si cu trei martori dintre contracandidati. Nu exista posibilitati de frauda sau de a contesta ceva iesit din comun, decat cateva mici scapari ale lor, daca nu au completat corect acele buline s-ar putea ca scanerul sa nu recunoasca o bulina daca ea nu este complet hasurata. De acolo pot fi discutii si daca ei contesta, la contestatii li se arata acest lucru si explica si se clarifica aceste mici probleme.”, a spus  prof.univ. Andrei Motoc, membru comisie de Rezidentiat.

Daca in alti ani au fost probleme cu unele intrebari din grile care au fost gresite si, ulterior, s-a schimbat punctajul candidatilor, de data aceasta, totul a mers struna, dupa cum mai afirma cei din comisie.

“Grilele sunt corecte, nu am avut nicio contestatie. De obicei, cand ar aparea mici greseli sau devieri de la bibliografie ei sesizeaza pe parcursul examenului, din timp comisia poate invalida o intrebare pentru toata lumea ca sa existe aceeasi egalitate de sanse. Anul acesta totul a mers impecabil.”, a spus  prof.univ. Andrei Motoc, membru comisie de Rezidentiat.

Repartitia candidatilor pe centre universitare va avea loc peste o saptamana, in data de 30 noiembrie. autor: Liana Gorun

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.