Rezidentiat 2014: repartitia locurilor si posturilor (VIDEO)

Rezidentiat 2014: repartitia locurilor si posturilor (VIDEO)

0

Emotii mari in aceasta dimineata pentru rezidentii din Timisoara la alegerea locurilor si posturilor pentru care au candidat la examenul de rezidentiat de saptamana trecuta. O ramura cautata a fost cardiologia, dovada ca locurile prevazute la aceasta specialitate s-au epuizat destul de repede.

Urologie, loc Timisoara, pentru ca e o disciplina chirurgicala si imi place. Vad un viitor in asta. Astept sa gasesc doctori deschisi care sa ne invete, sa avem cat mai multi pacienti, sa putem lucra, sa invatam.”, medic rezident.

“Cardiologie la Timisoara. Mi-a placut din primii ani si se si cauta. Cunsoc spitalele si cred ca Institutul de Boli Cardiovasculare este cel mai bun in Timisoara si de aceea l-am ales. In timpul rezidentiatului sa invat cat mai multe, sa ajung un medic bun si dupa o sa vad daca o sa plec, depinde ce oportunitati se ivesc. Ma asteapta cinci ani de rezidentiat, de munca si dupa aceea vedem.”,  medic rezident.

“Mi-am ales cardiologie, loc Timisoara, mi-a placut foarte mult cardiologia a fost materia mea preferata. Sper sa gasesc performanta, vreau ca profesorii sa se ocupe de noi. Ma astept sa fie greu.”, medic rezident.

“Neurologie, loc Timisoara, asta mi-am dorit din anul 4.”,  medic rezident.

“Mi-a placut mult, mi-a placut si de profa, m-a atras foarte mult, mi se pare interesant. Sper sa fie destul d ebine, sa am de unde sa invat si sa treaca repede si perioada aceasta. Pana acum nu ma intereseaza o cariera in strainatate, dar in ultimul timp m-am gandit. Cred ca in Germania si Franta. Cred ca sunt mai bine platiti si au si mai bune dotari decat noi, pentru ca noi ducem lipsa de asa ceva.”,  medic rezident.

“Mi-am ales cardiologia, pentru ca mi-a placut si consider ca in Timisoara sunt multi oameni de la care am de invatat. Cred ca am toate sansele sa imi fac experienta, sa vad cazuri interesante si sa imi creez o baza solida pentru tot ce ma va astepta la un moment dat unde voi practica.”,  medic rezident.

“Eu mi-as dori sa raman in Romania, asa am considerat eu.”,  medic rezident.

“Chirurgie generala, asta mi-am dorit, mi-am dat seama pe parcurs, dar este in regula.”,  medic rezident.

“Faptul ca poti sa faci ceva mai mult decat teoretic si consider ca medicina este o ramura a stiintei strict aplicativa si pentru mine cred ca se potriveste destul de bine.”,  medic rezident.

“Asteptari foarte mari nu pot sa zic ca am, deja stiu cam ce inseamna un spital din Romania, in schimb nu cred ca ar strica o experienta in occident. Ma gandesc la o plecare in strainatate, poate nu definitiv, dar ar fi interesanta si o perioada petrecuta si dincolo. Probabil Marea Britanie ar fi indicata, cel putin in specialitatea mea.”, medic rezident.

Stagiul de pregatire al rezidentilor va incepe la 1 ianuarie 2015

Pana atunci, insa, in perioada 8 – 15 decembrie, se vor prezenta la Directia de Sanatate Publica din centrele universitare alese, pentru incheierea contractelor individuale de munca. Repartitia rezidentilor pe clinici de indrumare si coordonatori de rezidentiat se va face la nivelul DSP Timis, marti, 16 decembrie 2014.

autor: Liana Gorun

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.