Rezidentiat 2015, analizat! Ce asteptari sunt de la rezidenti (VIDEO)

Rezidentiat 2015, analizat! Ce asteptari sunt de la rezidenti (VIDEO)

0

Rezidentiat 2015 la ceasul analizei: nivel, punctaje! Ce-si doreste un dascal de la concursul de rezidentiat 2016 si de la tinerii rezidenti?

Prof.univ.dr. Eugen Boia: tinerii s-au prezentat foarte bine!

Care a fost, din punct de vedere al universitatii timisorene de medicina si farmacie, nivelul concursului de rezidentiat 2015? “A fost unul foarte bun, considera prof.univ.dr. Eugen Boia, prorector pentru studii postuniversitare si rezidentiat al UMF Timisoara. A fost un examen care a selectat si a ierarhizat absolventii, destul de sever. Speram sa fie multumita toata lumea. Noi dorim sa reusim sa ii ierarhizam, intr-adevar, dupa nivelul lor de pregatire, in asa fel incat cei mai buni sa-si aleaga specialitatile pe care si le doresc”.

Cum credeti ca s-au prezentat tinerii in raport cu dificultatea grilelor? Prof.univ.dr. Eugen Boia crede ca “bine, s-au prezentat foarte bine, nota maxima, la Medicina a fost 9,36, 936 de puncte s-au obtinut, pentru Medicina Dentara au fost 849 de puncte si pentru Farmacie 800 de puncte. Un nivel bun”.

Cum ati dori sa fie concursul de rezidentiat in 2016? “Sa fie unul la fel, normal, natural, nimic senzational, trebuie sa decurga conform metodologiei, sa fie toata lumea multumita. Cam asta imi doresc. Si… sa fiu sanatos”, spunea dascalul.

Prof.univ.dr. Eugen Boia: tinerii rezidenti sa ramana in tara, aici, cu noi!

Care sunt asteptarile prof.univ.dr. Eugen Boia de la tinerii rezidenti? “Sunt foarte mari, in primul rand sa nu mai plece si sa ramana in tara, pentru de aia sunt pregatiti de statul roman, pentru a-si desfasura activitatea in tara, in primul rand. Dar traim intr-o lume foarte dinamica si printre drepturile lor se afla si acest drept de a-si cauta loc de munca in alta parte, dar mi-as dori sa ramana aici, cu noi”, a incheiat prof.univ.dr. Eugen Boia.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.