Rezidentiat 2015, asa cum cere Raed Arafat!

Rezidentiat 2015, asa cum cere Raed Arafat!

0

Rezidentiat 2015 – sunt specialitati in care exista un deficit major de personal. Urmarea? Pentru acestea se va organiza rezidentiat pe post. Vezi insa si ce opinie a avut secretarul de stat Raed Arafat!

Rezidentiat 2015: unde se organizeaza rezidentiat pe post

“Se stabilesc specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiat pe post in spitale clinice cu sectii clinice universitare, institute sau centre medicale clinice in sesiunea 15 noiembrie 2015, dupa cum urmeaza:
– anestezie şi terapie intensiva,
– chirurgie cardiovasculara,
– epidemiologie,
– farmacie clinica,
– hematologie,
– medicina de laborator,
– neonatologie,
– oncologie medicala,
– pediatrie,
– psihiatrie,
– psihiatrie pediatrica,
– radioterapie,
– radiologie, 
– imagistica medicala“, suna un ordin al ministrului sanatatii, referitor la concursul de rezidentiat 2015, care trebuie publicat in Monitorul Oficial si trebuie dus la indeplinire de Directia generala resurse umane, juridic si contencios din cadrul Ministerului Sanatatii.

In vederea stabilirii specialitatilor si unitatilor sanitare clinice pentru care se poate organiza concursul de rezidentiat 2015 s-a solicitat acestor unitati transmiterea unei situatii privind incadrarea cu medici, respectiv farmacisti, tinand cont de structurile aprobate si normativele de personal in vigoare. S-a constatat un deficit major de personal, prin pensionare, migratie, lipsa de candidati la concursurile organizate! Era nevoie si o estimare a necesarului de specialisti pentru pentru un orizont de timp ceva mai indepartat, de pilda urmatorii trei – sapte ani.

Rezidentiat 2015: ce se va intampla cu medicina de urgenta

“Se inregistreaza un deficit insemnat si la specialitatea medicina de urgenta. in cazul acestei specialitati atat Comisia de Specialitate a Ministerului Sanatatii, cat si domnul dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne opineaza pentru publicarea la acest concurs numai de locuri (140 locuri). Aceast punct de vedere a fost exprimat ca urmare a gradului redus de ocupare a posturilor de rezidenti medicina de urgenta in sesiunile de concurs anterioare, precum si de Decizia nr.5 a inaltei Curti de Casatie si Justitie”, a anuntat Ministerul Sanatatii, legat de concursul de rezidentiat 2015.

Rezidentiat – centrele universitare unde se desfasoara sesiunea 15 noiembrie 2015

Concursul national de intrare in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, organizat de Ministerul Sanatatii, duminica, 15 noiembrie 2015, se desfasoara in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Citeste METODOLOGIA dupa care va avea loc concursul de rezidentiat 2015.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.