Rezidentiat 2015: intra in atmosfera concursului

Rezidentiat 2015: intra in atmosfera concursului

0

Concursul de rezidentiat 2015 se apropie, emotiile stau sa dea in clocot, stii ce te asteapta in cele patru ore in fata grilelor pentru raspuns? Intra acum, pentru cateva clipe, in atmosfera de examen!

Rezidentiat 2015: atentie la actul de identitate. Sa fie valabil, sa fie la tine!

Ai buletinul, cartea de identitate sau pasaportul in regula? Atentie ca, in 15 noiembrie, incepand cu ora 8,30, candidatii pot intra in sala in care au fost repartizati pentru concursul de rezidentiat 2015, iar la intrare se legitimeaza cu un asemenea document, care trebuie sa fie in termen de valabilitate. Cei fara un astfel de document valabil nu sunt primiti in sala de concurs. Deci, atentie cand iti expira actul si, la fel, grija sa nu-l uiti acasa!

Unde te vei aseza? In dimineata zilei de concurs de rezidentiat 2015, seful de sala si supraveghetorii lipesc in dreptul fiecarui loc din sala o legitimatie de banca cu numarul de ordine al candidatului respectiv, numar corespunzator cu cel aflat in listele candidatilor. Fiecare candidat se asaza la locul indicat prin legitimatia de banca. Candidatii ocupa numai locurile indicate de organizatori si nu au voie sa le schimbe intre ei. In cazul in care locul desemnat initial nu este corespunzator, candidatul poate fi mutat pe un loc disponibil, dar numai la indicatia sefului de sala, se arata in metodologia privind concursul de rezidentiat 2015.

Verifica grila, pentru a se identifica eventualele greseli de tiparire

De la ora 9, candidatilor li se impart grilele pentru raspuns si cate o carioca neagra pentru completarea grilei, atat pentru completarea raspunsurilor considerate corecte, cat si pentru completarea datelor de identitate. Grilele la Rezidentiat 2015 sunt de patru tipuri, notate cu A, B, C si D, pentru fiecare domeniu, corespunzator cu notarea caietelor cu intrebari, astfel incat in sali candidatii care au locurile apropiate sa aiba grile si caiete de tipuri diferite.

Verifica grila, pentru a se identifica eventualele greseli de tiparire, caz in care grila respectiva este inlocuita! Fiecare candidat completeaza apoi datele personale in spatiul special de pe grila, cu litere majuscule.

La ora 10 se desigileaza sacii sigilati continand caietele cu intrebari la Rezidentiat 2015. Caietele sunt multiplicate pe patru tipuri, notate A, B, C si D, pentru fiecare domeniu. Caietele contin aceleasi intrebari, dar ordinea acestor intrebari este diferita pentru fiecare dintre cele 4 tipuri de caiete. Li se impart apoi candidatilor caietele cu intrebari, tinandu-se cont de tipul de grila primit anterior. Din momentul in care in sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de patru ore.

Sa nu intarzii! Candidatii care nu sunt prezenti in sala in momentul deschiderii sacilor cu caietele cu intrebari nu mai au acces in sala de concurs.

Timp pentru necesitati fiziologice – zece minute

Start! in timpul concursului de rezidentiat 2015 candidatii nu au voie sa consulte niciun fel de materiale, sa discute cu ceilalti candidati, sa copieze sau sa aiba asupra lor aparatura electronica de comunicare. Materialele documentare sunt depozitate intr-un colt al salii. Tot aici vor fi tinute si telefoanele mobile, inchise pe toata durata probei de concurs. Inutil sa pomenim ce presupune o tentativa de fraudare la Rezidentiat 2015…

La terminarea concursului, candidatii predau sefului de sala, sub semnatura, grila de raspuns. Corectura acestor grile se face in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati din sala respectiva. Caietul cu intrebari ramane in posesia candidatilor, cu exceptia celor care, din indiferent ce motiv, parasesc sala in primele trei ore de concurs.

Dupa parasirea salii, niciunui candidat nu ii este permisa revenirea, pentru niciun motiv, cu exceptia situatiei in care un candidat are necesitati fiziologice, caz in care este insotit de doi supraveghetori si poate lipsi din sala maximum zece minute.

Rezidentiat 2015: Rezerve, rezerve, rezerve – pentru a preintampina problemele

Grilele pentru raspuns la concursul de rezidentiat 2015 se tiparesc pana la data de 9 noiembrie 2015 intr-un numar dublu fata de numarul candidatilor inscrisi pe liste plus o rezerva de 10% din fiecare tip, pentru a preintampina posibilele dificultati generate de distributia diferita a fiecarui tip de grila in sali.

Numarul pixurilor carioca este corespunzator numarului candidatilor din sala respectiva + 30% rezerva.

Caietele cu intrebari sunt multiplicate intr-un numar stabilit in functie de numarul candidatilor din fiecare sala, plus o rezerva de 20% pentru inlocuire, in cazul unor eventuale greseli de tiparire si pentru preintampinarea dificultatilor legate de distributia diferita a fiecarui tip in sala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.